×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Сході країни загинуло 136 військових із Житомирщини, а 590 отримали поранення

Голова облдержадміністрації 20 лютого, провів зустріч із громадськими активістами, на якій коротко прозвітував про підсумки реалізації на Житомирщині ключових напрямків державної політики.

За словами Сергія Машковського, у 2014 році за виконанням доведених Міністерством фінансів України показників та за темпами росту, у порівнянні з 2013 роком, наша область зайняла перше місце в державі. Обласний бюджет минулоріч був перевиконаний на 12,4%, що становить 58 млн. грн., повідомляє прес-служба облдержадміністраці.

Минулого року вдалося перевести на альтернативні види палива 112 котелень по всій Житомирщині. Такі заходи дозволили зекономити 11,6 млн. куб. м газу, тобто в грошовому еквіваленті це 75 млн. грн. Як наголосив Сергій Машковський, в області не виникало проблем із відключенням електроенергії завдяки виконанню доведених державою лімітів.

Керівник області звернув увагу, що влада опікується військовослужбовцями, задіяними в АТО, пораненими та родинами загиблих. На жаль, з нашої області на сході держави загинуло 136 військових, а 590 отримали поранення. Так, сім’ям 101 загиблого надано матеріальну допомогу, а також фінансову підтримку влада забезпечила 128 пораненим. Окрім цього, завдяки залученню бюджетних коштів та благодійної допомоги в області придбано три квартири для родин загиблих та одну для сім’ї важкопораненого бійця.

Ведеться активна робота по виділенню земельних ділянок учасникам АТО. У Головному управління Держземагентства Житомирської області зареєстровано 1840 заяв, по 851 прийнято позитивні рішення та надано дозвіл на складання проекту землеустрою. Наразі в обласному центрі опрацьовується варіант виділення із лісового фонду 195 га. землі, де буде розміщено майже 1,5 тис. ділянок. Програмою реабілітації військовослужбовців вже скористалося 370 наших земляків, а в 2015 році на її фінансування виділено 3 млн. 700 тис. грн. Окрім цього, зараз тримає процес створення єдиного центру допомоги учасникам АТО, фахівці якого допоможуть максимально спростити оформлення та отримання всіх необхідних документів

Як зазначив голова облдержадміністрації, Житомирщина активно приймає переселенців, які прибувають зі сходу держави. За оперативними даними, зараз на території нашої області проживає 6901 внутрішньо переміщена особа.

n 2002153101

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework