×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

До Дня Перемоги у Бердичеві планують відкрити меморіал

Увічнити пам’ять про усі покоління героїв, що віддали свої життя за українську землю збираються у Бердичеві, встановивши меморіал «Слава Захисникам України».

Він має стати постійним нагадуванням про подвиг солдатів Великої Вітчизняної війни, Небесної Сотні та учасників бойових дій на сході України.

Пам’ятні знаки полеглим буде встановлено на Соборній площі, відповідно ліворуч і праворуч Вічного Вогню, - повідомляє РІО Бердичів.

За задумом чиновників, разом, уже існуючий пам’ятний знак учасникам комсомольського молодіжного підпілля та два пам’ятники героям новітньої історії, мають виглядати як одне ціле. Роботи з реконструкції площі Соборної розпочнуться уже найближчим часом, її оновлення обійдеться місту приблизно у 200 тисяч гривень.

На необхідності відкрити меморіал до Дня Перемоги, наголосив на засіданні позачергової сесії міської ради, міський голова Василь Мазур. Втім, поки що гідних ескізних пропозицій до відділу містобудування та архітектури не надходило. Результату не дали і візити фахівців з інших міст, поки що жоден із запропонованих варіантів не було винесено на засідання містобудівної ради та розсуд загалу. Тож архітектори працюватимуть над реконструкцією площі без ескізних пропозицій майбутнього меморіалу, сподіваючись на те, що вони незабаром будуть створені і затверджені.

Михайло Гайченя, заступник міського голови з питань комунального господарства та будівництва, повідомив, що інформацію по наявним ескізам було відправлено підприємствам для приблизного підрахунку їхньої вартості і наразі чекають результатів. Після того, як прийдуть приблизні підрахунки, відзначив мер, всі бажаючі, в тому числі й депутати міської ради, можуть долучитись до його створення та фінансування. 

n 2602153192

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework