×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Впродовж Тижня боротьби з глаукомою усім бажаючим безкоштовно виміряють внутрішньоочний тиск

З нагоди Всесвітнього дня глаукоми, який відзначається 6-го березня, та з метою раннього виявлення цієї небезпечної хвороби з 2-го по 9-те березня в області буде проведено Тиждень боротьби з глаукомою

– про це повідомляє прес-центр ДОЗ.

Захід проводиться за сприяння департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та відповідно до затвердженого ДОЗ плану заходів щодо удосконалення профілактики, раннього виявлення глаукоми та попередження інвалідності по зору.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Планом передбачено проведення просвітницької діяльності з профілактики, ранньої діагностики та лікування глаукоми, а також висвітлення цих питань у регіональних засобах масової інформації.

Впродовж Тижня боротьби з глаукомою в очних кабінетах медичних закладів області усім бажаючим безкоштовно буде проведено вимірювання внутрішньоочного тиску.

Зокрема, з  2-го по 6-те березня 2015 року, з  9-ї до 15-ї години, у кабінеті № 314 консультативно-діагностичної поліклініки обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського (м. Житомир, вул. Червоного Хреста, 3) всі бажаючі безкоштовно можуть взяти участь у акції з вимірювання внутрішньоочного тиску. Тут впродовж тижня без будь-яких направлень та попереднього запису в реєстратурі можна отримати рекомендації лікаря-офтальмолога Ірини Василівни Пешко щодо необхідного лікування, в тому числі й оперативного. Дослідження здійснюватимуться як звичайним, так і безконтактним (дистанційним) методом за допомогою сучасного обладнання.

За словами лікаря-офтальмолога Ірини Пешко, наразі в області діють 24 долікарських та 6 глаукомних кабінетів, де протягом минулого року було проведено 133600 тонометрій.  З діагнозом «глаукома» на обліку перебувають 6367 жителів області. У 2014 році в центрі мікрохірургії ока обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського стаціонарно проліковано 1260 осіб та виконано 365 операцій.

Заступник головного лікаря з амбулаторно-поліклінічної роботи  обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського Сергій Шевченко закликає всіх бажаючих пройти відповідне обстеження, адже саме глаукома є основною причиною сліпоти і, як правило, супроводжується підвищеним внутрішньоочним тиском.

Успіх лікування, у першу чергу, залежить від стадії захворювання, на якій воно розпочате. Чим раніше виявлена хвороба та розпочате лікування, тим більше шансів зберегти зір. Крім того, результат залежить і від готовності пацієнта до співпраці, а саме – до ретельного дотримання призначених рекомендацій лікаря-офтальмолога.

Хворий на глаукому потребує постійного обстеження задля того, щоб своєчасно внести зміни в режим лікування та, таким чином, запобігти погіршенню зору.

n 0203153229

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework