×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Правоохоронці продовжують викривати підпільні прийоми металобрухту

Функціонування одразу двох підпільних пунктів прийому брухту чорних і кольорових металів 5 березня задокументували працівники Червоноармійського райвідділу міліції в одному з сіл району та самому райцентрі.

Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області.

Під час санкціонованого обшуку у домогосподарстві 47-річного жителя с. Чернявки правоохоронці виявили півтонний склад металевого непотребу,придбаного господарем, за його словами, у місцевих жителів. Попри активну діяльність, жодних дозвільних документів на її проведення у чоловіка не було. Тож виявлений металобрухт разом з вантажними вагами, за допомогою яких скуповувався товар, було вилучено до райвідділку міліції.

Ще один факт проведення незаконних оборудок з металобрухтом задокументували правоохоронці у самому райцентрі. У своєму домоволодінні підпільний пункт прийому незаконно організував 30-річний місцевий житель. З його господарства вилучено понад 430 кг брухту чорного металу та вантажні ваги.

Нині за обома фактами тривають досудові розслідування за ч.1 ст.213 (Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) Кримінального кодексу України.

Фігурантом подібного кримінального провадження 9 березня став житель Хмельниччини, який власним автомобілем «Фіат Дукато» подорожував окремими районами Житомирщини у пошуках металевого непотребу. Скупника зупинили працівники Державтоінспекції у Романівському районі. Під час огляду його автівки у вантажному відділенні було виявлено близько160 кг металобрухту, який чоловік уже встиг придбати без відповідного дозволу на таку діяльність.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу, працівники якої зафіксували виявлене і доставили автомобіль та його керманича до Романівського райвідділку міліції.

За чинним кримінальним законодавством, порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом караються штрафом від 500 до 1500неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами від 100 до 200 годин.

n 1103153382

n 1103153382

n 1103153382

n 1103153382

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework