×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Бердичеві повернулися до оптимізації шкіл

Про скорочення кількості навчальних закладів у селах говорили на останній сесії районної ради.

Депутатів з Програмою оптимізації знайомила головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації Тетяна Носова.

З її слів, впровадження Програми дасть можливість суттєво зекономити бюджетні кошти, - повідомляє ВІК.

«Потрібно сказати, що у зв'язку із змінами як в економічній ситуації, так і в законодавчій базі, на сьогодні наша освітянська сфера є у кризовому стані. У 2015-му році в цілому по освіті недостатність кошторисних призначень складає близько шести мільйонів гривень. Із них – 4, 9 мільйона гривень – по фонду зарплат. З цих коштів 4, 7 мільйона – це не достаток по загальноосвітнім закладам», - говорить посадовець.

Реалізувавши Програму з оптимізації мережі шкіл, упевнені у відділі освіти, можна і кошти зекономити, і забезпечити функціонування інших шкіл у районі. Припинивши функціонування ряду шкіл району, очікується зекономити понад чотири мільйони гривень.

Тетяна Носова, головний спеціаліст відділу освіти: «Програма розрахована до 18-го року. Упродовж 15, 16 і 17-го років будуть здійснюватись певні заходи стосовно оптимізації мережі. До ліквідації у 15-му році пропонується Закутенська школа, Гальчинська, Буряківська, Гардишівська, Дмитрівська».

У 2016-му році, розповіла спеціаліст, Програмою передбачено реорганізацію Великонизгорецької школи. У 17-му році – Райківської, Скаківської, Тереховецької, Слободищанської шкіл у школи першого ступеня. Так зекономиться понад мільйон гривень. Питанням переведення учнів та вчителів займатиметься спеціально створена комісія.

n 2403153570

Втім, присутні на сесії представники громад обурені такими новаціями. Кажуть, школа – не місце для експериментів. Те, що у людей не питали та про дітей не думали, навіть дивувати перестало. Тому, зі слів людей, відстоюватимуть право своїх дітей на навчання у рідному селі, адже умови для цього є.

До жовтня місяця школи ще зможуть функціонувати, далі – гроші закінчуються узагалі, - повідомляє головний фінансист району Тетяна Войцахівська. Тож думати, як краще вийти із ситуації депутати мають найближчим часом, у чому зголосилися усі.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework