×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Депутати вимагають повернення Державного підприємства «Дослідне господарство «Україна» у структуру Житомирського національного агроекологічного університету

Для цього вони прийняли і направили відповідне звернення до Міністерства освіти і науки України, Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Йдеться про повернення у структуру вишу ДП «Навчально-дослідне господарство "Україна"».

Про це повідомляє прес-служба обласної ради.

«В умовах необхідності мобілізації всіх можливих ресурсів та їх ефективного використання для стимулювання розвитку економіки держави Житомирський національний агроекологічний університет спрямовує усі зусилля на підвищення якості підготовки кваліфікованих кадрів для сільського і лісового господарства, харчової та переробної промисловості, а також інших пріоритетних для України сфер економіки, - зазначається у тесті звернення. - Проте можливість успішного виконання завдань, що стоять перед університетом, ускладнюється відсутністю базових для цього умов. Зокрема, Житомирський національний агроекологічний університет сьогодні залишився єдиним в Україні вищим аграрним навчальним закладом, який не має власного навчально-дослідного господарства. Це надзвичайно негативно відображається на якості підготовки фахівців практично усіх спеціальностей, які навчаються в університеті».

У зверненні також повідомляється, що у 2012-2015 роках університет неодноразово звертався до Міністерства аграрної політики та продовольства України з проханням розглянути цю проблему та повернути в структуру університету Державне підприємство «Навчально-дослідне господарство «Україна», яке свого часу було незаконно відчужено. Проте питання так і не було вирішено. Натомість, у листопаді 2014 року назву підприємства змінено з «Державного підприємства «Навчально-дослідне господарство «Україна» Державного агроекологічного університету» на «Державне підприємство «Дослідне господарство «Україна».

 «Враховуючи вищевикладене, просимо вас посприяти у вирішенні питання щодо повернення у структуру Житомирського національного агроекологічного університету Державного підприємства «Дослідне господарство «Україна». Позитивне вирішення цього питання створить  можливість формування на базі зазначеного господарства модельного для зони Полісся України підприємства, на якому будуть відпрацьовуватися сучасні технології органічного виробництва, вирощування енергетичних та ряду нетрадиційних культур, забезпечуватиметься підготовка та перепідготовка фахівців для аграрного сектору економіки, - пишуть депутати обласної ради. - Все це сприятиме зміцненню іміджу Житомирщини як лідера органічного руху України, стимулюватиме розвиток аграрного сектору області, забезпечуватиме підвищення його конкурентоспроможності на внутрішньому та зовнішньому ринках аграрної продукції».

n 2603153614

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework