Курсант військового інституту разом із товаришем за два місяці створив роботизовану систему спостереження та розмінування

У Житомирському військовому інституті імені С.П. Корольова 16 квітня відбувся традиційний з’їзд творчої молоді Житомирщини.

Захід пройшов під гаслом «Все для нашої перемоги. Героям слава!». Школярі, студенти та молоді науковці представили у на виставках свої технічні розробки, - про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Цього року з’їзд особливий, адже талановита молодь адекватно відреагувала на події у східних областях України. Юні розробники показали створені ними технічні засоби, які допоможуть повернути мир і спокій в нашу державу, а також наблизять українську армію до перемоги з мінімальними втратами.

За словами начальника Житомирського військового інститут імені С.П. Корольова генерал-майора Юрія Даника, всі досягнення юних розробників мають стати основою  економічного розвитку Житомирщини та нашої держави загалом.

«Ми маємо воювати не людськими ресурсами, а розумом, не кількістю, а знаннями та вміннями. Велика кількість технічних засобів розроблена дітьми і багато в чому вони випереджають час. Через деякий час ці досягнення стануть основою Збройних Сил майбутнього», - переконаний Юрій Даник.

З технічними досягненнями молоді ознайомилися і представники влади – заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський та народний депутат України Борислав Розенблат.

Юні розробники із захопленням розповідають про свої технічні досягнення. Курсант військового інституту Олександр Гироль продемонстрував роботизовану систему спостереження та розмінування, яку вони з товаришем створили за два місяці. Зараз в її основі програмне забезпечення та два мобільні телефони. А в майбутньому системою управлятимуть через супутник на далекій відстані. Курсант наголошує, що вітчизняні розробки значно дешевші, ніж закордонні і нічим не поступаються своєю якістю зарубіжним аналогам.

Викладачі та науковці одностайні в тому, що такі заходи дозволяють продемонструвати інтелектуальний потенціал молоді Житомирщини та дають віру в те, що саме в нашій області виховується плеяда майбутніх науковців.

n 1604153944

n 1604153944

n 1604153944

Последнее изменение Четверг, 16/04/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework