×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

В Житомирі відбулось відкриття фотовиставки «Пам’ятаю і вимагаю»

16 квітня в Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича відбулось  урочисте відкриття фотовиставки «Пам’ятаю і вимагаю» з нагоди 100-ї річниці Геноциду вірмен 1915 року.

Геноцид вірмен був організований та здійснений в 1915 році на територіях, контрольованих владою Османської імперії. Геноцид здійснювався шляхом фізичного знищення та депортації. Від Великого Злочину жертвами стали близько двох мільйонів осіб.

Відвідувачам представили роботи видатних світових фотографів, світлини яких розкривають всю жорстокість і вражаючий масштаб тогочасних подій, а також наслідки дій направлених на винищення вірмен як національної одиниці. Також були надані фото історичних документів, що підтверджують факт Геноциду вірмен і методи його провадження.

По всьому світу, у тому числі в Україні, проводяться заходи присвячені страшній трагедії вірменського народу. Нагадаємо, що в ЖДУ імені Івана Франка 8 квітня прочитали цикл лекції «Геноциди 20 сторіччя», де студентам історикам розповіли про велику трагедію вірмен.

Захід проходив за підтримки ГО «Житомирська обласна община вірмен «ЕРЕБУНІ» та Спілки вірмен України.

Більше фото дивіться в галереї.

Лілія Мельник

Фото – Вікторія Васильченко

геноцид армян

геноцид армян

геноцид армян

геноцид армян

геноцид армян

геноцид армян

геноцид армян

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework