×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Обласна дитяча лікарня отримала апарати штучної вентиляції легень

Довгоочікувані апарати штучної вентиляції легень передали у відділення анестезіології та інтенсивної терапії обласної дитячої лікарні голова облдержадміністрації Сергій Машковський та голова обласної ради Віталій Француз 20 квітня.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Сучасна техніка, яку сьогодні отримала лікарня, допоможе рятувати життя новонародженим маловаговим діткам з дихальними розладами. Завдяки такому обладнанню лікарі контролюватимуть не лише центральну нервову та дихальну системи, а й стан малюків із вродженими вадами розвитку після операцій. Загальна вартість французьких апаратів SERVO-I, придбаних за кошти обласного бюджету, становить 1061861,58 грн.

Спілкуючись із медичним персоналом лікарні, Сергій Машковський наголосив: «Цього року з обласного бюджету передбачено 42 млн. грн. на потреби медичного закладу. Але це не остаточна сума і при потребі  її буде збільшено. Пріоритетним напрямком є фінансування саме медичного обладнання. Ми своєчасно реагуємо і допомагаємо фахівцям, які рятують маленьких діток. При цьому приємно констатувати високий   професійний рівень лікарів та їх співпрацю із закордонними колегами».

За словами Віталія Француза, апарати штучної вентиляції легень – це унікальне обладнання, яке дозволить рятувати людські життя. Голова обласної ради звернув увагу, що завдяки бюджетній децентралізації, обласні медичні заклади отримують сучасну техніку і це не остання допомога.

Головний лікар обласної дитячої лікарні Віктор Марченко відзначив, що кожного року завдяки підтримці влади вирішуються проблеми закладу. Сьогодні з упевненістю можна стверджувати, що відділення анестезіології та інтенсивної терапії з ліжками для новонароджених надає допомогу на рівні світових стандартів, адже тут рятують дітей, які раніше були приреченими.

Варто звернути увагу на те, що у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії з ліжками для новонароджених щороку лікується понад 1000 дітей, 55% з яких потребують штучної вентиляції легень апаратним методом.

Апарати штучної вентиляції легень оснащені сенсорною панеллю управління та системо самоконтролю, завдяки чому вони миттєво сигналізують про те, коли дитина починає дихати самостійно.

Окрім цього, виробник подарував у заклад унікальний хімічний стерилізатор, що обробляє цінне лапароскопічне обладнання, завдяки якому скорочується кількість післяопераційних ускладнень та реабілітаційний період у пацієнтів. Медики розповідають, що ще рік тому жодна українська лікарня не мала такого стерилізатора.   

Найближчим часом лікарі пройдуть курс навчання по роботі з новими апаратами. Сучасна техніка дозволить надавати якісну медичну допомогу, суттєво вплине на зниження смертності та покращення демографічної ситуації на Житомирщині.

n 2104154002

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework