×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Легендарного «кіборга» у Житомирі зустрічали всім двором. ФОТО. ВІДЕО

Командир 90-го батальйону 81-ї десантної бригади Олег Кузьміних після чотирьох місяців полону повернувся додому.

n 2505154473У дворі будинку, де живе родина Кузьміних, зібралося кілька десятків людей: сусіди, знайомі та друзі. Зустрічали військового квітами, шампанським і оплесками. 

Сусідка Олега Кузьміних Оксана Висоцька розповідає, що разом із родиною молилася за те, щоб він повернувся додому живим та здоровим. 

«Дуже хороші люди, дуже хороша родина. Слава Богу, що повернувся живим. Я хочу, щоб усі хлопці повернулися живими та здоровими, щоб закінчилася ця війна», – зазначає вона. 

Олег Кузьміних про полон та війну не розповідав, разом із дружиною та доньками поспішав додому. Лише зазначив: трохи відпочине і повертатиметься на фронт.

Вручаючи військовослужбовцю високу військову державну нагороду – орден «За мужність» ІІІ ступеня, Президент відзначив високий рівень професіоналізму Олега Кузьміних як командира батальйону. Глава держави пригадав про свою першу зустріч з комбатом на Житомирському полігоні, а також відзначив мужність героя під час захисту Донецького аеропорту та гідність, з якою він тримався, перебуваючи у полоні бойовиків, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

У свою чергу, Олег Кузьміних зазначив: «Я вдячний тим, хто сприяв моєму поверненню додому і, в першу чергу, тим, з ким я виконував бойові завдання, бо багатьох із них вже немає серед живих. Хочу сказати їх батькам і дружинам – це все не дарма. Любіть свою Батьківщину, любіть свою країну – вона того варта. Не падайте духом і залишайтеся завжди вірними своїй присязі».

З 1 грудня 2014 року особовий склад 90-го батальйону 81-ї окремої аеромобільної бригади під керівництвом Олега Кузьміних утримував позиції в селищі Піски та здійснював оборону Донецького аеропорту. Батальйон здійснював штурмові дії, під постійними обстрілами бойовиків забезпечував «кіборгів» боєприпасами та матеріально-технічними засобами, евакуйовував поранених. Олег Кузьміних вміло організовував відвід підрозділів батальйону та заняття нових вигідних позицій з мінімальними втратами серед особового складу. Після зруйнування перекриття та несучих стін будівлі нового терміналу ДАПу комбат забезпечив евакуацію поранених та особисто виніс 9 військовослужбовців, яким було вчасно надано медичну допомогу та врятовано життя. 21 січня штурмова група під керівництвом підполковника О.Кузьміних виконувала чергове бойове завдання в районі Донецького аеропорту, де потрапила в засідку бойовиків та була захоплена у полон.

Фото Oleksandr Makhlaichuk

Відео «5 канал»

n 2505154473

n 2505154473

n 2505154473

n 2505154473

n 2505154473

n 2505154473

n 2505154473

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework