×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Завдяки командиру батальйону 95-ї бригади його підрозділ без втрат взяв під контроль важливі напрямки поблизу Слов’янська

Інформаційний проект «Кіборги-2015» продовжує розповідати історії про наших героїв.

n 2605154510Сьогодні мова піде про майора, командира батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади Ігоря Герасименко.

26 травня 2014 року під час атаки на блокпост підрозділом під керівництвом Ігоря були знешкодженні сепаратисти та їхня автомобільна техніка. Завдяки його професіоналізму, рішучості й особистій мужності підрозділам батальйонно-тактичної групи вдалося у найкоротший термін і без втрат особового складу та техніки захопити й в подальшому утримувати оперативно важливий пункт — висоту гора Карачун (167,6 м), тим самим взяти під контроль імовірні напрямки можливих наступальних дій сепаратистів поблизу Слов’янська.

27 липня 2014 року завдяки вмілому керівництву підрозділом в умовах інтенсивного вогню противника було знищено декілька вогневих позицій сепаратистів і встановлено контроль поблизу населених пунктів Степанівка та Петровське Донецької області, що в подальшому призвело до зриву спроб атак бойовиків. 29 липня 2014 року штурмовою групою під керівництвом офіцера була взята під контроль і утримувалась стратегічно важлива точка — курган Савур-могила.

За час проведення антитерористичної операції майор був двічі поранений, але завдяки особистій силі волі та вірності військовій присязі залишався на чолі підрозділу й виконував поставлені бойові завдання.

Указом Президента України від 12.02.2015 No 71/2015 «Про присвоєння Герасименку І.Л. звання Герой України» за виняткову особисту мужність і героїзм, виявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка».

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework