×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі міліціонери розповіли молоді про вибухи та свою службу.ФОТО

Працівники вибухотехнічної служби взяли участь у фінальних навчаннях з цивільного захисту населення, що відбулися 27 травня.

n 2805154545Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області.

Окрім теорії, вибухотехніки наочно представили особливості власної професії.

Спільний проект, у рамках якого школярі та учні профтехучилищ отримують знання та навички з цивільної оборони від представників відповідальних і екстрених служб,  за ініціативи облдержадміністрації вже охопив переважну більшість учнівської молоді Житомира. 27 травня у Центрі професійно-технічної освіти обласного центру відбувся завершальний етап цих семінар-занять. До їх проведення долучилися працівники Управлінь МВС і ДСНС, а також товариства «Червоного хреста».

Власне заняття для близько 200 учнів Центру розпочалися з теоретичного матеріалу. Зокрема, працівники обласної Державтоінспекції розповіли учням про необхідність знання і дотримання Правил дорожнього руху як пішоходами, так і водіями транспортних засобів. У свою чергу, міліційні експерти-вибухотехніки з Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС Житомирщини звернули увагу юнацтва на алгоритм дій у разі виявлення підозрілих предметів.

Закріпити почуте від учасників спеціальних занять учні мали змогу на стадіоні, де також отримали необхідні практичні навички надання першої медичної допомоги постраждалим у ДТП, ситуація з якою була спеціально змодельована.

Потому діти спостерігали за діями рятувальників, які, за визначеним сценарієм, «визволяли» з пошкодженої автівки постраждалих, а також ліквідовували раптове загоряння.

Тим часом експерти-вибухотехніки представили до уваги учнів макети штатних боєприпасів, розповіли про небезпеку від різних видів вибухівки і нагадали, що слід роботи у разі їх виявлення.

Окрім того, міліційні вибухотехніки поділилися з молоддю особливостями своєї професії та дозволили усім бажаючим приміряти бронежилети і навіть вибухозахисний костюм.

Аби учні отримали більш конкретне уявлення про цю специфічну роботу, експерти продемонстрували порядок дій при знешкодженні виявлених підозрілих предметів гідродинамічними руйнувачами і зарядами малої потужності.

Організатори навчань з цивільного захисту населення сподіваються, що учні усвідомлять почуте і побачене під час тренувань, а набуті знання допоможуть кожному з молодих людей правильно діяти у разі виникнення будь-якої надзвичайної або загрозливої ситуації.

n 2805154545 1

n 2805154545 1

n 2805154545 1

n 2805154545 1

n 2805154545 1

n 2805154545 1

n 2805154545 1

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework