В ОДА показали, як відремонтували школу та побудували амбулаторію у Високівській ОТГ. ФОТО

  На Житомирщині триває реалізація Національної програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським. Так, у рамках програми вже виконано кілька проєктів у Високівській ОТГ.

   До початку нового навчального року завершено капітальний ремонт внутрішніх приміщень із створенням нового освітнього простору за стандартами Нової української школи (НУШ) у Високівської гімназії Високівської сільської ради, - повідомляє Житомирська ОДА.

  Відповідно до проєкту реалізовано комплекс заходів, спрямованих на покращення матеріально-технічної бази навчального закладу за стандартами нового освітнього простору. Також проведено капітальний ремонт внутрішніх приміщень, заміну мереж внутрішнього освітлення, системи опалення, теплотраси, реконструкцію вхідної групи.

отг1

  Фінансувався проєкт за кошти Державного фонду регіонального розвитку та Високівської сільської ради.

  Школа перетворилася на новий, сучасний, модернізований загальноосвітній навчальний заклад, який дає можливість для гармонійного розвитку дітей, підвищенню їхнього інтересу до навчання. У закладі наявний унікальний як для сільської школи кабінет психологічного розвантаження. Крім того, після капремонту в гімназії з’явилися внутрішні туалети.

  У Високівській гімназії навчається 165 учнів з п’яти населених пунктів. Дітей до навчального закладу підвозять трьома автобусами.

отг2

  Також у с. Високе побудовано амбулаторію на 1-2 лікаря з житлом.

  Згідно з проєктом – це одноповерхова будівля загальною площею 320,0 м кв. Житлова зона (житлові кімнати, кухня їдальня, гардеробна, санвузли, душові). Зона для надання первинної медичної допомоги (кабінети лікарів, процедурна, кабінет щеплень, аптечний пункт, реєстратура).

  Джерело фінансування – субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

отг3

  Для медперсоналу амбулаторії придбали службовий автомобіль підвищеної прохідності вартістю майже півмільйона гривень. 

отг1

отг1

отг1

 Загалом за Програмою «Велике будівництво» у Житомирській області передбачено виконання 107 об’єктів: ремонт/реконструкція 7 приймальних відділень лікарень, будівництво 24 амбулаторій, 11 шкіл, 6 садочків, 6 стадіонів/об’єктів спорту, а також капітальний ремонт 53 об’єктів дорожнього господарства.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework