Прокуратура Житомирщини поновила права громадян на справедливе покарання з іспитовим строком

Прокуратура Житомирщини поновила права громадян на справедливе покарання з іспитовим строком

  Житомирською обласною прокуратурою, у зв’язку із набуттям у липні цього року чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень», особлива увага приділена виконанню норм цього нормативного документа.

   Так, обласною прокуратурою, за участю місцевих прокуратур, вивчено стан законності про своєчасне направлення органами пробації й установами виконання покарань клопотань щодо приведення вироків стосовно засуджених у відповідність  до вказаного Закону у зв’язку із запровадженням інституту кримінальних проступків  та належного розгляду цих клопотань судами.

  Під час вивчення виявлені порушення у діяльності Андрушівського  та Ружинського районних секторів філії Державної установи «Центр пробації» у Житомирській області. А саме, службовими особами цих органів пробації допущено тяганину щодо направлення подань стосовно засуджених з питань, які вирішуються під час виконання вироків.

  Зокрема, посадовими особами Ружинського районного сектору, у порушення вищезазначеного Закону, станом на 14.09.2020 не скеровано до суду подання про приведення призначеного покарання засудженому у виді 1 року 3 місяців позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік у відповідність до законодавства (вирок Андрушівського районного суду від 10.02.2020).

  Аналогічні порушення допущені в Андрушівському районному секторі стосовно особи, засудженої до 2-х років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік (вирок Андрушівського районного суду від 21.10.2019).

  Цьогоріч прокурорами встановлювалися аналогічні порушення у діяльності уповноважених органів з питань пробації та вживалися відповідні заходи й раніше, під час здійснення нагляду за діяльністю органів і установ виконання покарань.

  Зокрема, за вказівкою Бердичівської місцевої прокуратури, керівництвом Бердичівського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в області, на усунення виявлених порушень та приведення судових рішень стосовно трьох засуджених у відповідність до вимог нового Кримінального кодексу України, внесено до суду відповідні подання, які судом задоволені, термін покарання засудженим приведений у відповідність до визначеного Законом.

У цілому, на виявлені порушення в діяльності уповноважених органів з питань пробації в Житомирській області із вищезазначених питань цьогоріч внесено та задоволено три вказівки. Наразі в суді розглядаються відповідні подання стосовно двох осіб.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework