У Житомирі ОСББ скористалося "теплими кредитами", щоб модернізувати багатоповерхівку

У Житомирі ОСББ скористалося "теплими кредитами", щоб модернізувати багатоповерхівку

  У Житомирі об'єднання співвласників багатоквартирних будинків скористалося "теплими кредитами", щоб замінити в під'їзді вікна і двері, встановити індивідуальний тепловий пункт та замінити світильники на енергоефективні.

   Про це Суспільному розповіла керівниця ОСББ "Фортеця-20" Оксана Наймушина. За її словами, їхня дев'ятиповерхівка на вулиці Леха Качинського побудована в 1982 році:

  "Наше ОСББ залучило кошти трьох "теплих кредитів". Загальна сума близько одного мільйона 350 тисяч гривень. Міська рада повертає нам 30% від тіла кредиту, 40% – повертає Державна агенція енергоефективності і 10% тіла кредиту нам повертає обласна рада з обласного бюджету".

У Житомирі ОСББ скористалося "теплими кредитами", щоб модернізувати багатоповерхівку  Оксана Наймушина каже, що ОСББ вже отримало відшкодування за два кредити та очікує на третє:

  "Ми отримали від нашого останнього кредиту на реконструкцію мереж лише 40% тіла кредиту від Державної агенції енергоефективності. Зараз ми очікуємо на повернення коштів з місцевого бюджету – 30% тіла кредиту. І сподіваємося, що до кінця року обласна рада нам також поверне 10% від тіла кредиту".

  Житомирський міський голова Сергій Сухомлин каже, що у міський бюджет на програму "теплі кредити" закладали 5 мільйонів гривень, але цієї суми виявилося замало:

  "На початку року ми заклали до бюджету 5 мільйонів гривень на компенсації ОСББ за "теплими кредитами". Ми розраховували, що цих коштів буде достатньо. Теплі кредити показали свою ефективність і набагато більше ОСББ звернулося до міста. Кошти будуть видаватися, депутати на сесії вже проголосували за відповідне рішення. Кошти будуть видаватися за заявками ОСББ".

У Житомирі ОСББ скористалося "теплими кредитами", щоб модернізувати багатоповерхівку  Директор департаменту економічного розвитку міської ради Микола Костриця розповів, що на програму "Теплі кредити" було додатково виділено з бюджету 5 з половиною мільйонів гривень:

  "Ми закликаємо також використовувати і програму "Енергодім". Програма "Теплі кредити" буде згортатися, але Урядом анонсується програма "Енергодім", яка буде працювати. Там є два пакети: одиничні заходи з енергозбереження, енергомодернізації та комплекна термомодернізація".

  Програмою "Теплі кредити" з 2015 року скористалися 49 ОСББ міста Житомира.

 

Автор: Леоніда Харшан

Камера: Ігор Грач

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework