Житомирський аеропорт готовий для міжнародних перевезень

Житомирський аеропорт готовий для міжнародних перевезень

  Створена на виконання доручення прем’єр-міністра Дениса Шмигаля комісія здійснила обстеження аеропорту «Житомир» з метою перевірки наявності умов для можливості відкриття пункту пропуску та здійснення міжнародних вантажно-пасажирських перевезень.

   У розпорядженні Житомир.info є висновок комісії від 7 жовтня 2020 року, яка визнала аеропорт «Житомир» готовим до відкриття міжнародного пункту пропуску через державний кордон.

  «За результатами комісійного обстеження аеропорту «Житомир» встановлено наявність належних умов для проведення передбачених законодавством видів контролю. Комісія вважає за доцільне клопотати перед Кабінетом Міністрів України про відкриття міжнародного пункту пропуску через державний кордон для повітряного сполучення «Житомир» з постійним режимом функціонування», - йдеться у висновку.

  Що дає статус «міжнародний» в коментарі Житомир.info пояснив Олексій Янчук, президент авіакомпанії Yanair, для якої житомирський аеропорт є базовим.

  «Як тільки ми матимемо пункт пропуску, то зможемо здійснювати авіаперельоти. У зв’язку з тим, що злітно-посадкова смуга не продовжена, ми можемо літати з аеропорту «Житомир», але з обмеженнями. Так, через це буде складно залучити інші авіакомпанії, але злітну смугу плануємо доробити в 2021 році. Пасажири поки не зможуть літати і основна причина зараз не в пункті пропуску, а в пандемії, тому що діють обмеження. Теоретично, якби ми отримали пункт пропуску на початку літа й не було б пандемії, то ми на своїх літаках могли б звідси здійснювати рейси в Туреччину, в Анталію, наприклад, в Грузію могли б літати, в Одесу. В нас є літак, який може злітати й сідати з цієї смуги – «Боїнг» на 120 місць», - сказав Олексій Янчук.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework