Додому через вікно – у житомирській триповерхівці тріскаються стіни і просідає підлога

Додому через вікно – у житомирській триповерхівці тріскаються стіни і просідає підлога

  У Житомирі в триповерховому будинку вздовж проспекту Миру, за адресою БОС1\304 через пориви труб каналізації та водопроводу пішли тріщини на стінах. На першому поверсі у квартирах почала провалюватись підлога. У міськраді наполягають на експертизі, - розповідає suspilne.media

   У будинку 63 квартири. В своє помешкання його мешканка Олена Матвійчук може потрапити лише через вікно:

  "У мене тріщина пішла над дверима і стіна тримається на дверях, тому в квартиру заходимо через вікно. Біля вікна рвонула труба, тож, думаємо, що причина в трубі. Ми хочемо, щоб розібралися і з'ясували, у чому ж причина".

Додому через вікно – у житомирській триповерхівці тріскаються стіни і просідає підлогаДодому через вікно – у житомирській триповерхівці тріскаються стіни і просідає підлога

  Жителі будинку зібралися, щоб вирішити проблему спільно з представниками Житомирської міськради та керуючої компанії "Домком Житомир".

  "Лопнула труба у нас на першому поверсі, підмило квартири і жителі почали виїжджати з квартир, – каже жителька будинку Оксана Скиба. – Ще досі тріскають стіни – вже на 2 і 3 поверхах. Люди тікають. Треба міняти каналізацію – у нас старі труби і в будь-який час труби у квартирах можуть лопнути і буде так само".

Додому через вікно – у житомирській триповерхівці тріскаються стіни і просідає підлогаДодому через вікно – у житомирській триповерхівці тріскаються стіни і просідає підлога  Ще один житель будинку Олександр Дачук каже, що після того, як пішли три тріщини, двері перестали відчинятися – щоб це зробити потрібно докладати зусиль. Крім того, там проходить каналізація, тож в квартирі вже просіла підлога.
Додому через вікно – у житомирській триповерхівці тріскаються стіни і просідає підлогаДодому через вікно – у житомирській триповерхівці тріскаються стіни і просідає підлога  Представники "Домкому" та міської ради оглянули будинок. Керівник міського управління комунального господарства Андрій Оніщенко, що з 28 жовтня над вирішенням ситуації почав працювати "Житомирводоканал":

  "Вони почали працювати вчора (28 жовтня – ред.), але не вдалося усунути проблему через технічні причини. Якщо причина пов'язана з мережами, то треба буде міняти мережі. В цьому будинку 13 квартир приватизовані, решта – належать Міністерству оборони. Якщо ці роботи будуть коштувати умовно 200 тисяч, то ця сума розподіляється на 63 квартири і частково сплачують мешканці – це як варіант".

Додому через вікно – у житомирській триповерхівці тріскаються стіни і просідає підлогаДодому через вікно – у житомирській триповерхівці тріскаються стіни і просідає підлога  Заступник житомирського міського голови Сергій Кондратюк наполягає на експертизі:

  "Якщо ми хочемо знати причину того, що сталося, потрібно провести експертизу. Я буду наполягати на тому, щоб її провели і виявили, що саме – каналізація, водопровід чи недолуге будівництво, яке здійснювалося 10, 20, 50 років тому, – а експерт буде розглядати, звідки пішли тріщини, який склад ґрунту, який склад фундаменту і так далі".

 

Автор: Сергій Богінський

Камера: Ігор Грач

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework