Найгірша ситуація по забезпеченості киснем в Коростенській та Коростишівській лікарнях

Найгірша ситуація по забезпеченості киснем в Коростенській та Коростишівській лікарнях

  Забезпеченість лікарень Житомирщини, які надають допомогу хворим на коронавірус, киснем – від 50 до 70 відсотків.

   Окремих лікарень – до 35 відсотків. Найгірша ситуація в Коростенській центральній міській та в Коростишевській центральній районній лікарнях, - пише korosten.today.

  Про це 16 листопада під час онлайн брифінгу повідомила заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.

  «На апараті ШВЛ сьогодні у нас в області знаходяться 8 осіб, а на кисневій підтримці – 264 хворих. Ми збільшили за минулий тиждень кількість ліжок, які надають допомогу ковідним хворим на 380, якби ми не збільшили, то звісно, показник забезпеченості киснем був би трошки вищим, але ми працюємо в цьому напрямку. Ми отримали субвенцію з державного бюджету на забезпечення киснем, перший транш - це 18.4 мільйона, ми вже отримали додатковий транш – 20 з лишнім мільйонів для того, щоб покращити показник саме забезпеченості лікарень киснем, активно працюємо в цьому напрямку і думаю, що ми виправимось. Тут серйозніша проблема не тільки з придбанням кисневих концентраторів, у нас наші постачальники кисню, які завозили кисень в балонах до лікарень, зараз, на жаль, працюють з перебоями, кожна така проблема вирішується штучно і кожного дня, тому, дещо перебої є і не критичні, тому так щоб сказати, що абсолютно ми залишили хворих без кисню не можна, він у нас є і в достатній кількості, а також додатковий фінансовий ресурс для того, щоб цей показник покращити. Найгірша ситуація у нас із забезпечення киснем напевно це Коростенська центральна міська лікарня, Коростишівська, а всі інші знаходяться у показнику від 50 до 70, дехто 35% має забезпечення киснем у лікарнях», – повідомила Наталія Остапченко.

  Наталія Остапченко зазначила, що за тиждень в області від ускладнень, викликаних коронавірусом, померли 67 пацієнтів.

  «Кількість захворілих на COVID-19 за останній тиждень становить 3 893 особи, кількість проведених ПЛР-досліджень – 8113, захворюваність на 100 тисяч населення у Житомирській області становить 603.2, середній показник по Україні -376, кількість осіб які одужали – 1898 і кількість осіб, які на жаль померли – 67», – розповіла заступниця голови ОДА.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework