На Житомирщині школярі вирощують саджанці для продажу

На Житомирщині школярі вирощують саджанці для продажу

  У селі Красівка Бердичівського району учні місцевої школи вирощують саджанці для продажу. За зароблені гроші у школі планують зробити кімнату відпочинку та дозвілля.

   Про це Суспільному розповів директор краківської школи Юрій Балюк. За його словами, на шкільному підприємстві вирощують саджанці, придбані за гроші грантового проєкту:

  "Грантова програма реалізується фондом "Східна Європа", за підтримки дитячого фонду Німеччини та фінансової підтримки Міністерства економічного розвитку та співпраці Німеччини. Ми подалися від громадської організації "Добра справа" у співпраці із Красівською школою на цей конкурс, який, до речі, триває і до сьогодні. Там два тури, ми учасники першого етапу. Ми вибороли осінній грант, отримали необхідні гроші, щоб зреалізувати основну мету: створити соціально-шкільне підприємство на базі шкільного розплідника, який вже існував раніше, але ми не надавали йому форми бізнес-моделі. Це була просто навчально-дослідна ділянка, а зараз ми це пробуємо поставити в рамки підприємництва".

На Житомирщині школярі вирощують саджанці для продажу  Розсадник облаштували просто неба на території навчального закладу. Школярі у розсаднику працюють парами, допомагаючи один одному.

  Десятикласник Костянтин Мартинюк каже, що навчився щеплювати саджанці:

  "Я навчився щеплювати саджанці, садити і вправно за ними доглядати. Нам Юрій Васильович запропонував тут займатися, ми з учнями погодилися, щоб вдома не сидіти, вийти і допомогти".

На Житомирщині школярі вирощують саджанці для продажу  Місцевий житель Леонід Сорощук за 60 гривень купив саджанець яблуні.

  "Я вирішив купити сорт яблука Гала, посаджу в себе вдома, в садку, будуть молоденькі яблука, будемо куштувати".

На Житомирщині школярі вирощують саджанці для продажу  Староста села Красівка Ігор Апатов каже, що також купував саджанці зі шкільного підприємства:

  "Діти так гарно пропонували їх, що я мусив купити. Дійсно, гарні саджанці, вони зараз в мене ростуть. Наша школа відходить від колишніх стандартів, тут є прогрес, є прогресивні ідеї. Цікава ініціатива. У мене теж троє дітей, які навчаються в цій школі, їм це цікаво. Це можна було б впроваджувати і в інших школах".

  За зароблені гроші у школі планують зробити кімнату відпочинку та дозвілля.

 

Авторка: Наталія Дехтієвська

Камера: Олександр Данилюк

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework