На Житомирщині судитимуть начальника сектора кримінальної поліції територіального відділення за шахрайство та підбурення до надання неправомірної вигоди

На Житомирщині судитимуть начальника сектора кримінальної поліції територіального відділення за шахрайство та підбурення до надання  неправомірної вигоди

  Житомирською обласною прокуратурою, у межах процесуального керівництва, затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно начальника сектора кримінальної поліції одного з територіальних відділень поліції.

  Правоохоронець обвинувачується у замаху на заволодіння коштами шляхом обману та підбурюванні до замаху на надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 190, ч.2 ст. 15, ч.4 ст.27, ч. 3 ст. 369 КК України).

  За даними слідства, поліцейський вимагав та отримав 10 300 грн від жителя області, пообіцявши, що  «вирішить питання» із суддею, аби йому за скоєний злочин – незаконне зберігання вогнепальної зброї – призначили покарання, не пов’язане з позбавленням волі. Хоча насправді не мав наміру будь-кому передавати одержані кошти.

  Викрито незаконні дії старшого лейтенанта поліції за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, співробітниками слідчого відділу територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому та УСБУ в області.

  Досудове розслідування проводило територіальне управління ДБР, розташоване у місті Хмельницькому.

  Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework