"Голосуй або будуть проблеми". На Житомирщині скаржаться на серйозні порушення на виборах у місцевих ОТГ

"Голосуй або будуть проблеми". На Житомирщині скаржаться на серйозні порушення на виборах у місцевих ОТГ

  Понад місяць тому в Україні відбулися чергові місцеві вибори у територіальних громадах. Однак, пристрасті в деяких з них не вщухають і сьогодні.

  Зокрема, в Коростенському районі Житомирської області. Тутешні мешканці скаржаться на голову місцевої РДА Юрія Володимировича Тарасюка, мовляв, той, з порушенням чинного законодавства, відверто намагався просунути свою людину на посаду голови однієї з ОТГ, - пише bagnet.org.

  За словами кандидата на посаду голови Ушомирської ОТГ Лариси Лебединець, Юрій Тарасюк відверто чинив тиск на голів сільських рад. Під час передвиборчої агітації він разом зі своїм заступником Артемом Олександровичем Майдаником їздили по селах і агітували за Людмилу Рафаїлівну Малу. Якщо ж голова відмовлявся підтримати кандидата, йому відкрито погрожували та обіцяли створити проблеми. Така агітація проходила в шести селах району та суттєво вплинула не результати голосування.

  Перемогу Людмили Малої тут вважають незаконною, а інші кандидати збираються відстоювати свої права.

  Що ж стосується голови РДА, то за словами Лариси Лебединець, подібні зловживання владою в районі для нього норма. У 2019 році правоохоронні органи навіть порушили кримінальне провадження 12019060060000916 щодо шахрайських дій посадових осіб відносно ТОВ "Продмаркетпром", де головним фігурантом якраз і був Юрій Тарасюк. Однак після призначення його головою Коростенської РДА розслідування кримінального впровадження моментально призупинилося.

  Пані Лебединець переконує, що існують докази й інших протиправних дій керівника. Приписує голові РДА контрабанду гуманітарних товарів, які він продає в магазинах Коростеня та Новоград-Волинського. А також незаконну схему реалізації лісу районних господарств, мовляв, уся деревина потрапляє до одного підприємства ТОВ "Північний ліс", яким раніше керував Тарасюк.

  Є у голови Коростенської РДА і проблеми з податками. Наразі, як суб’єкт підприємницької діяльності, він винен державі понад 25 тисяч гривень. 

  Скарги та заяви активістів наразі просто губляться в архівах відповідних органів.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework