10 років ув’язнення та відшкодування понад півтора мільйона гривень - вирок суду водію за скоєння смертельної ДТП у Попільнянському районі

10 років ув’язнення та відшкодування понад півтора мільйона гривень - вирок суду водію за скоєння смертельної ДТП у Попільнянському районі

  За підтримання Коростишівською місцевою прокуратурою публічного обвинувачення у справі за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель двох неповнолітніх у Попільнянському районі, водію призначено максимальне покарання.

   Вироком Андрушівського районного суду водія визнано винним у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 286 КК України та засуджено до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом на 3 роки.

  Також судом задоволено цивільні позови щодо стягнення з винного на користь потерпілих завданої моральної і матеріальної шкоди на загальну суму понад 1, 5 млн грн.

  Судовим розглядом установлено, що у жовтні 2019 року, опівночі, 23-річний місцевий житель, керуючи у стані алкогольного сп’яніння автомобілем марки Seat Ibiza, не врахував під час повороту дорожню обстановку на 66–му км автодороги Ставище-Попільня, виїхав за межі проїзної частини та зіткнувся із деревом, скоївши ДТП.

  Унаслідок скоєння дорожньо-транспортної події 16-річна пасажирка, жителька смт. Попільні, отримала смертельні травми.

  Ще одну пасажирку, 15-річну дівчину, із тяжкими тілесними ушкодженнями було доставлено до лікарні, однак медикам не вдалося врятувати і їй життя: потерпіла померла, не приходячи до тями.

  Інші двоє пасажирів та водій у ДТП не постраждали.

  Своєї вини у скоєному правопорушенні водій не визнавав.

  Натомість прокурором у суді було наведено достатньо обґрунтованих доказів, які базувалися, у тому числі, і на висновках відповідних експертиз, та беззаперечно доведено вину обвинуваченого.

  На період досудового та судового слідства – і дотепер фігурант справи перебуває під вартою.

  На даний час вирок суду від 20.11.2020 не набрав законної сили.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework