У Житомирі козуля, яку врятували перехожі, житиме в контактному зоопарку

  13 січня у Житомирі козулю, яку 3 січня врятували перехожі, привезли жити в контактний зоопарк Поліського національного університету. Для тварини приготували окремий вольєр.

  Про це Суспільному розповіла заступниця декана з навчальної роботи технологічного факультету Поліського національного університету Діна Лісогурська. За її словами, перш ніж прихистити козулю в себе зважили усі "за" і "проти":

  "Одним із "проти" було те, що зоозахисники будуть звинувачувати нас у тому, що ми утримуємо дику тварину. Але я думаю, що завдяки телебаченню та соцмережам, оце "проти" – відпадає, тому що ми зробили добру справу – прихистили дику тваринку, яка не може жити у дикій природі. Сподіваємося, що принаймні чверть століття, адже саме стільки можуть жити козулі в неволі, вона радуватиме відвідувачів нашої контактної ферми".

У Житомирі козуля, яку врятували перехожі, житиме в контактному зоопарку

Завідувач лабораторії тваринництва Поліського національного університету Володимир Ткачук каже, що у контактному зоопарку наразі знаходиться семеро свійських кіз, але жити разом з козулею Масею вони не можуть, тому для дикої тварини підготували окремий вольєр:

"Так, вольєр окремий. У ньому підстилка з соломи, миска з водою. Воду будемо міняти постійно. Ми її наразі підігріваємо, оскільки мінусова температура. Також тут розташована годівниця для грубих кормів, переважно для сіна. Ці умови придатні для перебування дикої козулі".

У Житомирі козуля, яку врятували перехожі, житиме в контактному зоопарку

  Молоду козулю Масю на залізничній колії поблизу вокзалу знайшла житомирянка Ірина Анікеєва:

  "Десь о 08:00 ранку 3 січня я йшла на роботу. Перейшла залізничні колії, вийшла на дорогу і побачила, що із-за складених рельсів і шпал вийшла якась тваринка, розвернулася і пішла за мною. Іде і ще такі звуки видає "е-е-е". Як мале дитя просить. Ну і ми разом з нею помалесеньку прийшли сюди, до Епіцентру на парковку, прямо підійшли до службового входу. Я йду і вона ззаду. Прийшли до службового входу, прямісінько попрямувала у приміщення. Там вона у нас походила трохи. Для усіх це було диво велике. Потім начальник зателефонував своїм знайомим та якимись чином ми вийшли на єгеря".

У Житомирі козуля, яку врятували перехожі, житиме в контактному зоопарку

  10 днів козуля перебувала в жителя села Марин Юрія Нетребенка

  У подальшому козулю Масю доглядав житель села Мамрин Юрій Нетребенко. Чоловік розмістив тварину у вольєрі на своєму приватному обійсті:

  "Вона у нас пробула неділю. Третього січня вона до нас потрапила, і тоді ж було вирішено, що ми її передамо або до зоопарку, або до зооферми, оскільки у дикій природі вона не зможе вижити".

 

Авторка: Антоніна Тугас

Камера: Олександр Данилюк

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework