Три з половиною тонни бронзи: На Житомирщині вкрали чотириметрового пам'ятника Леніну

Три з половиною тонни бронзи: На Житомирщині вкрали чотириметрового пам'ятника Леніну
  Про це на своїй сторінці у Фейсбук розповідає депутат Бердичівської міської ради Віталій Березовенко.
 
  "Це могло б бути, навіть, комічним, якби у цій історії не було три з половиною тонни бронзи. Коли б хто сказав, що у 21-му році 21-го століття доведеться разом з поліцією шукати у Ружині зниклого Леніна – нізащо б не повірив. І не треба одразу вишукувати тут якусь зраду. Все банально просто, і все матеріальне.
 
  Ще у 1990 році на замовлення тодішньої радянської влади було виготовлено 4-метровий пам’ятник Леніну, який планували встановити у центрі селища на місці, де зараз пам’ятник Тарасу Шевченку. Але так і не встигли – Союз розвалився і ще не встановлений пам’ятник відразу відправили на зберігання в одну організацію; потім – в іншу. Деякий час він був на зберіганні, навіть, у тодішній міліції, аж поки не опинився на території рибгоспу. Дуже багато років лежав він там на закинутому дворі такий само всіма покинутий і нікому не потрібний, навіть встиг чагарниками зарости.
 
  Ще у листопаді минулого року він точно був на місці, що встановлено Актом інвентаризації. А тут раптом вчора телефонують і кажуть: а перевірте-но пам’ятник, є великі сумніви, що він досі там. Приїжджаємо і… Від пам’ятника і слід зник. Точніше – слід якраз і залишився – відбитки того як Леніна тягнули по двору, а потім, очевидно, завантажили на авто і вивезли у невідомому напрямку. Звісно – ніхто нічого не бачив і не чув, хоча територія охоронювана і пройти на неї непоміченим складно, не те, що проїхати вантажівкою.
 
  Зараз пошуками зниклого Леніна вже займаються правоохоронці, куди сповістили про крадіжку. Хто її вчинив – поки невідомо. Хоч і зрозуміло, що хто завгодно «простий» на територію зайти не міг, тим паче – вивезти Ілліча. Та й треба було ще знати, що він там знаходиться, бо просто з дороги його не побачиш.
 
  Хтось скаже: то і що? Ну і Слава Богу, що комуністичний ідол зник. Як зникнення ідола – дійсно добре. Але у тому ідолі – три з половиною тонни бронзи. І він, вартістю понад 17 тисяч гривень, досі перебуває на балансі селищної ради. Хоч реальна його вартість, як брухту, лому – починається від 100 грн/кг. Тобто, фактична вартість, як брухту, починається десь від 350 тисяч гривень. Скільки за ці гроші можна було дитячих майданчиків встановити, про що і була думка?
 
  А ви скажете, що після цього не треба Леніна шукати?
 
  І головне ж – злодії вибрали найбільш вдалий момент: «перезмінка» влади, про того Леніна і знати ніхто не знав з нового керівництва. А поки їм не розказали, то Ленін хутенько зник. Чи, може, стомився одороблом лежати, встав та і сам пішов?
 
  На першому фото: Ленін ще «живий» під час листопадової інвентаризації. На решті – те, що залишилося".

143603222 5660919000600456 7943410743719580336 o

 

Новини Житомира

 

 
 

Последнее изменение Пятница, 29/01/2021

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework