У Житомирі мешканці 36 квартир одного з будинків вже п’яту добу без газу

У Житомирі мешканці 36 квартир одного з будинків вже п’яту добу без газу

  Мешканці 36 квартир у будинку по вулиці Бориса Тена, 100 у Житомирі вже п’яту добу без газу. Газопостачання під'їзду припинили через витік газу та відсутність договорів обслуговування газових мереж із газопостачальною компанією.

   Про це Суспільному розповів один із жителів будинку Сергій Тимченко.

  "Вже 5 днів немає газу. Вони сказали, що так буде доти, поки не поміняють нового крана. Треба писати заяву на ОСББ, і кран ми будемо купувати за власний рахунок. Газовий кран від стояка стоїть опломбований. Вони приїхали закрили його і сказали, що у вас витік. Ще й приписали 12 чи 15 тисяч штрафу за те, що газ виходив у повітря", – говорить Сергій.

  "Сусід з 2 поверху визвав газову службу, бо був витік газу, – додає, ще один житель будинку Олег Редько. – Приїхали, перекрили і куди люди не зверталися – нічого".

 Головний інженер ОСББ, котрий представився Андрієм Михайловичем і не захотів називати своє прізвище, розповів, яким чином склалася ситуація:

  "Люди уклали угоду на обслуговування з АТ "Житомиргаз". Ви знаєте, що є чотири типи договорів. У нас договір укладений за замовчуванням, коли "Житомиргаз" укладає угоду з мешканцями житлового будинку. Вона укладена, і укладання жодних додаткових угод не потребує. У нас була ситуація, коли ми викликали аварійку, тому що там, у крані, був витік газу. І замість того, щоб ліквідувати аварію, вони починають ось це все робити. В нас всі люди платять – і за постачання газу, і за використання газу, і за все інше".

   Представниця "Житомиргазу" Юлія Петришина озвучила порядок дій, необхідних для відновлення газопостачання:

  "По факту виїзду на місце працівниками аварійно-диспетчерської служби було виявлено витік газу, який був спричинений виходом з ладу вимикаючого пристрою. Завдання АДС – локалізувати витік газу і опломбувати місце витоку газу, що вони і зробили, надавши акти балансоутримувачу щодо виконаних робіт. Балансоутримувач повинен був звернутися до спеціалізованої компанії, щоб замінити поламаний пристрій на новий, і тільки після того, як будуть проведені ці роботи і затверджені акти виконаних робіт, буде відновлено газопостачання до цього будинку".

 

Автор: Володимир Шолдрук

Камера: Сергій Кобилянський

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework