«Австрійці», яких ДБР запідозрило у змові з Укравтодором, за 140 млн грн ремонтуватиме дорогу М-21 Виступовичі-Житомир-Могилів Подільський

«Австрійці», яких ДБР запідозрило у змові з Укравтодором, за 140 млн грн ремонтуватиме дорогу М-21 Виступовичі-Житомир-Могилів Подільський

  2 лютого Служба автомобільних доріг у Вінницькій області підписала договір з ТОВ «Спільне українсько-австрійське підприємство «Інтервіас Україна» з капітального ремонту автомобільної дороги М-21 Виступовичі-Житомир-Могилів Подільський на ділянці км 317+968 – км 321+968 вартістю 140,83 млн гривень.

   Про це повідомляється у системі «Прозорро», - інформує nashigroshi.org.

  Конкурентами на тендері компанії були ПрАТ «Хмельницьке ШБУ №56» та ТОВ «Ростдорстрой». Знижка по відношенню до очікуваної вартості предмета закупівлі становить 4%. Замовник не опублікував кошториси до договору. Підрядник у підсумковій відомості ресурсів вказав лише обсяги матеріалів без їхньої вартості.

  «Інтервіас Україна» належить австрійській фірмі «Котра Коттон Трейдінг Хандельсгезмбх», бенефіціаром якої є Олексій Цимбал із Відня. До 2018 року однією із власників компанії була вінничанка Галина Семенова. Також вона володіла ТОВ «Шлях-Буд-Монтаж».

  Це третій договір «Інтервіас Україна» у системі Укравтодору у 2020-2021 роках. В кінці 2020 компанія підписала два договори з Вінницькою САД: на капітальний ремонт дороги М-12 вартістю 7,93 млн, а також на поточний середній ремонт дороги М-21 вартістю 109,14 млн гривень. У першому випадку єдиним конкурентом на тендері було ТОВ «Шляхбуд», у другому одним з конкурентів було ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво».

  Усі ці три фірми фігурували у кримінальному провадженні ДБР від 2019 року за фактом зловживання службовим становищем. За версією слідства, у 2017 році Вінницька САД за вказівкою тодішнього начальника Ігоря Корольчука розробила тендерну документацію спеціально під заздалегідь визначеного переможця – ДП «Вінницький облавтодор». Компанія перемогла у двох тендерах, не плануючи при цьому залучення субпідрядників.

  За вказівкою керівника САД директор облавтодору підписав договір на субпідряд з ТОВ «Шляхбуд», який в свою чергу підписав договір на субпідряд з ТОВ «Інтервіас Україна». Ці фірми, за версією слідства, мали «обготівкувати» отримані гроші, завищивши обсяги й ціни закупленого асфальтобетону. В подальшому  отримані гроші керівники САД, облавтодору та «Інтервіасу» розподілили між собою.

  Окрім цього, доказами пов’язаності керівника «Вінницького облавтодору» та «Інтервіасу» стало те, що під час проведення у 2019 році процедури відкритих торгів щодо поточного середнього ремонту дороги М12 в Вінницькій САД директор ТОВ «СУАП «Інтервіас Україна» брав участь у закупівлі, використовуючи комп`ютер заступника з економічних питань «Вінницького облавтодору». Під час проведення тендеру службовці облавтодору по телефону надавали вказівки щодо пониження вартості пропозиції іншому учаснику торгів – ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво».

  Після відкриття кримінального провадження Ігоря Корольчука наприкінці 2019 року звільнили з Вінницької САД, а справу з ДБР було передано Головному управлінню Нацполіції у Вінницькій області. Поліція ще не провела необхідних слідчих дій, у тому числі не допитала причетних працівників приватних компаній. Відтак слідчі попросили у суду продовжити строки досудового розслідування до 21 листопада 2021 року. і Вінницький міський суд продовжив.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework