На Житомирщині колишньому посадовцю територіального відділення поліції повідомили про підозру у вимаганні та одержанні хабаря

На Житомирщині колишньому посадовцю територіального відділення поліції повідомили про підозру у вимаганні та одержанні хабаря

  За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури колишньому начальнику одного з територіальних відділень поліції області повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди, вчинене повторно  (ч. 3 ст. 368 КК України).

   За даними слідства, посадовець правоохоронного органу систематично вимагав від місцевого жителя неправомірну вигоду за невтручання у  господарську діяльність. Зокрема, щоб вчасно одержати відповідні дозволи, а також щоб «без перешкод» одержати необхідні документи щодо оренди ставка для риборозведення. 

  Під час повторного одержання неправомірної вигоди - 2000 грн (раніше одержав таку ж суму) був викритий оперативними працівниками  Житомирського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

  Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від посади (на даний час працює оперуповноваженим сектора одного з відділень поліції).

  Досудове розслідування проводить територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташоване у місті Хмельницькому.

  Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

  Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework