На Житомирщині соцстрах заборгував жителям області 68 мільйонів гривень виплат

На Житомирщині соцстрах заборгував жителям області 68 мільйонів гривень виплат

  21 робочий день або 68 мільйонів гривень – на такий термін та суму Фонд соціального страхування боргує жителям області виплати за лікарняними, допомогу по вагітності та пологах і виплати на поховання.

  Про це Суспільному розповів очільник обласної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування Валерій Прокопчук. За його словами, подібна ситуація склалася з кількох причин.

  "Усі ці причини є об’єктивними. По-перше, ми почали виплачувати гроші людям, які перебувають на самоізоляції: лікарям – 100% і застрахованим особам – 50%. Також через пандемію спостерігається нестача виплат єдиного соціального внеску, що теж позначається на загальній ситуації".

  Крім того, каже Валерій Прокопчук, заявки-розрахунки від роботодавців не завжди надходять вчасно. Це теж призводить до затримки термінів виплат.
 
  "Якщо з підприємства надходять заявки-розрахунки із запізненням на місяць-півтора, то відповідно від дня надходження по лікарняних розпочинається день відліку, коли ми повертаємо надходження по лікарняних", – поінформував Валерій Прокопчук.
 
 

Автор: Леонід Харшан

Оператор: Ігор Грач

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework