"Житомирський бронетанковий завод" передасть ЗС України 26 відремонтованих БМП

"Житомирський бронетанковий завод" передасть ЗС України 26 відремонтованих БМП

  Державне підприємство "Житомирський бронетанковий завод", що входить до складу концерну "Укроборонпром", відновило і підготувало до передачі Збройним силам України 26 бойових машин піхоти, які раніше за рішенням суду були примусово вилучені у польського постачальника, повідомляє прес-служба "Укроборонпрому" в четвер.

  Зазначається, що згідно з контрактом, укладеним ще в 2017 році, польська компанія "WTORPLAST S.A." повинна була поставити понад 90 одиниць техніки для українських військових три роки тому. Однак українська сторона отримала тоді всього 20 машин.

  "Ми зіткнулися з такою ситуацією, що закордонний партнер системно не виконував свої зобов'язання. Тому цю техніку "Укрспецекспорту" довелося "добувати" шляхом судових і виконавчих проваджень", - зазначає заступник генерального директора Укроборонпрому з виробництва Ігор Фоменко.

  У концерні повідомляють, що в липні 2020 року польський суд задовольнив позов української Державної компанії "Укрспецекспорт" до "WTORPLAST S.A." і зобов'язав останню поставити 26 одиниць техніки України, а також повернути авансові платежі за контрактами і компенсувати судові витрати - всього понад 3 млн доларів США.

  У жовтні минулого року бойові машини піхоти були доставлені на "Житомирський бронетанковий завод".

  Наголошується, що техніка надійшла в незадовільному технічному стані і без документації.

  "Довелося усувати наслідки тривалого зберігання техніки. Було перевірено шасі, двигуни, підготовлена необхідна документація тощо. Зараз машини повністю відповідають технічним вимогам замовника та пройшли всі необхідні випробування. Військове представництво їх прийняло. БМП готові до відвантаження замовнику - Міністерству оборони України" , - розповідає керівник заводу Олексій Жуковець.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework