Департамент Житомирської ОДА проігнорував АМКУ і вдруге відмінив тендери на ремонт доріг, де «улюбленці» не перемогли

Департамент Житомирської ОДА проігнорував АМКУ і вдруге відмінив тендери на ремонт доріг, де «улюбленці» не перемогли

  Департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації 15 та 16 квітня відхилив тендерні пропозиції всіх учасників з реконструкції двох сільських доріг, замість того щоб визнати переможцем фірму з найдешевшою пропозицією.

  Про це йдеться на ресурсі «Прозорро», - розповідає zhitomir.info.

  Це вже другий раз департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації відміняє тендери замість того, щоб виконати рішення АМКУ та визнати переможцем з реконструкції доріг Михайлівка – Филинці та Шепетівка – Бердичів фірму «Урарту». Сумарна очікувана вартість закупівель становила 134 млн грн.

  За ремонт 8,78 км дороги Михайлівка – Филинці готові були заплатити 102 млн 914 тис. 570,40 грн.

  За 3,7 км траси Шепетівка – Бердичів виставили ціну 30 млн 073 тис. 635,60 грн.

  Першого разу департаменту Житомирської ОДА після скарг «Урарту» до АМКУ прийшлось відміняти тендери у зв'язку з «неможливістю усунення порушень у сфері публічних закупівель» та проводити нові. За результатами повторних торгів перемогу отримали знову ТОВ «Будстандарт» та ТОВ «Міттел», а інших учасників з дешевшими пропозиціями замовник відхилив, зокрема і пропозицію «Урарту».

  13 та 14 березня «Урарту» подало нові скарги до АМКУ на закупівлі, в яких знову просило зобов’язати замовника скасувати свої рішення про відхилення їхніх пропозицій на реконструкцію дороги, а також зобов’язати замовника скасувати свої рішення про визнання переможцями ТОВ «Будстандарт ЛТД» та ТОВ «Міттел». У скарзі було зазначено, що пропозиції «Урарту» замовник відхилив через зазначення у довідці слова «злочин» замість «порушення», що є неправомірно зі сторони департаменту ОДА. Також у своїх скаргах «Урарту» вказало і на недоліки у тендерних пропозиціях ТОВ «Будстандарт» та ТОВ «Міттел».

  На початку квітня АМКУ зобов'язав департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції виробничо-комерційної фірми «Урарту» та рішення про визначення ТОВ «Будстандарт ЛТД» та ТОВ «Міттел» переможцями закупівель. Але і на цей раз замовник закупівель не захотів віддавати тендери «Урарту». Натомість Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА знову переглянув всі пропозиції учасників і відмінив тендери згідно з законом про публічні закупівлі.

  Пропозиції виробничо-комерційної фірми «Урарту» у двох тендерах відхилили через відсутність накладеного кваліфікованого електронного підпису на документах, що завантажені ним до складу тендерної пропозиції. Замовник відхилив і тендерну пропозицію ТОВ «Будстандарт ЛТД» за цієї ж причини.

  А пропозицію ТОВ «Міттел» відхилили через відсутність у складі пропозиції учасника декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці, про що було вказано у рішенні АМКУ.

  Виробничо-комерційна фірма «Урарту» зареєстрована в Житомирській області, місто Баранівка. Спеціалізується фірма на організації будівництва будівель, статутний капітал - 1 тис. грн. Власником фірми є Армен Азатович Сароян. Директором фірми з березня 2021 року є Крисюк Роман Анатолійович - до березня 2020 року очолював управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА.

  Зареєстроване ТОВ «Будстандарт ЛТД» в лютому 2018 року в Києві. Спеціалізується фірма на будівництві доріг і автострад, статутний капітал – 100 тис. грн. Кінцевим бенефіціарним власником є Олександр Валерійович Лапко.

  ТОВ «Міттел» (до 2 квітня 2020 року фірма називалась ТОВ “БК “ЕСЮ Україна”) засноване в січні 2016 року. Зареєстрована фірма в Києві по вулиці Юрія Іллєнка, 83-д. Спеціалізується ТОВ «Міттел» на будівництві житлових і нежитлових будівель, статутний капітал – 1 тис. грн. Власником фірми є Вахнін Євген Миколайович.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework