У Житомирі мешканці стали ініціатором створення скверу: виявилося, вони не єдині, кому потрібна ця територія

У Житомирі мешканці стали ініціатором створення скверу: виявилося, вони не єдині, кому потрібна ця територія

  Жителі будинку за адресою Проспект Миру, 9 стали ініціаторами створення першого та єдиного скверу на увесь район Богунія, - йдеться у сюжеті sk1.tv.

  «Були зібрані підписи мешканців цього будинку, фактично всі одноголосно хочуть бачити тут сквер» — розповів мешканець будинку Микола Сидорчук.

  Звісно розраховують на підтримку влади і вже восени, 8 листопада минулого року подали перше звернення.

  Однак вже в цьому році ініціатори створення скверу зіштовхнулися із проблемою. За їх словами на територію скверу посягають.

  Знову звернулися до Житомирської міської ради з питанням: де проєкт того, що планується на даній земельній ділянці, та повідомили про початок робіт з асфальтоукладання. Й згодом отримали відповідь: Департамент жодного дозволу не надавав. 

  Однак роботи продовжилися, невідомі почали зрізати дерева на потрібній їм ділянці. Місцеві вирішили поцікавитися, хто замовник робіт й випадково дізналися, що це може бути один з місцевих депутатів. 

  «Коли тут асфальтували дорогу, наші люди підходили до працівників, цікавилися хто замовник і їм відповіли, що замовник — Володимир Кропивницький, депутат Житомирської обласної ради від політичної партії «Сила і честь» — повідомила жителька будинку Стефанія Дімова.

  Після цього у ДАБІ з’явилася нова заява, але вже не від імені мешканців будинку.  

  Сам депутат звинувачення відкидає. Мовляв ніякої стоянки на місці майбутнього скверу не планує, тим паче робити це поза законом. А асфальт поклав, тому що дорога була вкрита ямами. 

  «Дорога була, але була з ямами, я тільки відновив асфальтне покриття, увів угоду по даній дорозі. Ніякого капітального будівництва не вів. По-перше є влада, є відповідні інстанції, щоб щось зробити платне чи щось приватизувати. Жодної земельної ділянки за 15 років свого депутатства собі не взяв, як деякі інші депутати» — розповів депутат Житомирської обласної ради Володимир Кропивницький.

  Окрім цього, пояснює Володимир Кропивницький за його ініціативи було виділено 380 тисяч гривень на облаштування вже існуючого дитячого майданчику, аби діти не чекали проведення усіх робіт по облаштуванню скверу і вже в цьому році могли займатися на нових тренажерах. 

  «Це самий легкий шлях, благоустрій в тому числі, щоб не потрібно було робити дороговартісні проєкти і так далі, це просто іде заміна існуючого майданчику. Людям буду сприяти, щоб був сквер, якщо вони захочуть. Вони хотіли в першу чергу замінити існуючий дитячий майданчик майданчик, на що було виділено кошти» — додав депутат Житомирської обласної ради Володимир Кропивницький.

  У міській раді кажуть, дане питання — компетенція міської ДАБІ. Тож саме вони будуть визначати законність укладання асфальту та замовника робіт. Сьогодні ж у державній архітектурній будівельній інспекції відбулося засідання комісії по даному питанню.  

  «Комісія одноголосно проголосувала щодо проведення перевірки. Дана перевірка буде організована з наступного тижні і триватиме вона 10 днів. Після результатів можна буде конкретніше сказати про ситуацію яка тут сталася» — повідомив начальник управління міської ДАБІ Олександр Магдюк.

  Допоки ж люди стоять на своєму: стоянки тут бути не повинно й переконані, асфальт покладено незаконно.

  «Це повний, незаконний самозахват землі. Ми — жителі цього будинку вимагаємо повернути нашу землю під створення майбутнього скверу у початковому вигляді» — каже жителька будинку Стефанія Дімова.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework