У Житомирі в тестовому режимі почали працювати 6 фонтанів

У Житомирі в тестовому режимі почали працювати 6 фонтанів

  До 1 червня у Житомирі 6 із 10 фонтанів міста проходитимуть тестову перевірку. Три фонтани потребують капітального ремонту і ще на одному – на Новому бульварі – проводять роботи.

  Про це Суспільному розповів головний інженер "Житомирводоканалу" Сергій Єрьомін.

  "У нас є три фонтани, які треба ремонтувати. На Старому бульварі потрібна реконструкція фонтану. На Соборній площі також треба проводити роботи – там тріснула чаша і гідравлічна система. На Новому бульварі ведуться роботи, там буде встановлено новий фонтан. Міська рада постійно виділяє нам кошти в залежності від наших обрахунків на рік. Щороку виділяється близько мільйона коштів. Стараємося щоб фонтани працювали в штатному режимі для радості наших житомирян", – говорить Сергій Єрьомін.

  Бригада, яка ремонтує фонтан на Михайлівській, наразі зробила очистку та заміну двох насосів. За словами майстра "Житомирводоканалу" Олексія Домащенка, таких фонтанів два на всю Україну – у Житомирі та Полтаві, тому комплектуючі до них важко знайти і коштують вони дорого.

  "На даному етапі замінюємо деякі форсунки, промиваємо їх, встановлюємо насосні агрегати, – каже Олексій Домащенко. – Зараз обладнання ставимо на своє місце. Ми вчора (4 травня – ред.) цілий день прочищали обладнання, щоб фонтан запрацював. Але для цього треба трохи часу. Це новий фонтан і таких в Україні два: один – у Житомирі , а інший – у Полтаві. Запчастини до них є дуже рідкісними, Ми зараз їх закуповуємо, щоб відкрити фонтан".

  Фонтан на Михайлівській – улюблене місце відпочинку для дітей та дорослих, говорить житомирянка Ірина Мельник. З її слів, чим більше у місті фонтанів, тим красивішим воно виглядає.

  "Я надзвичайно задоволена, що в нашому місті є такий фонтан. Це прекрасне місце для відпочинку дітей і я залюбки буду приводити своїх дітей сюди гуляти. У будь-яку пору року та погоду тут багато відпочивальників, зокрема, мам з маленькими дітками. Побільше б таких зон відпочинку у нашому місті", – каже Ірина Мельник.

 

Журналіст: Володимир Шолдрук

Оператор: Ігор Грач

Последнее изменение Суббота, 08/05/2021

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework