За участь у незаконних збройних формуваннях ДНР двом бойовикам загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 15 років

За участь у незаконних збройних формуваннях ДНР двом бойовикам загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 15 років

  Житомирська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти стосовно двох осіб, обвинувачених в участі у терористичних організаціях та в участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч.1 ст. 258-3 та ч.2 ст. 260 КК України).

  Досудовим слідством установлено, що злочинною діяльністю займалися двоє осіб, 1991 та 1992 років народження, уродженці Донеччини.

  Зокрема, вони тривалий час, з 2015 року – дотепер, у складі окремих  підрозділів незаконних збройних формувань вчиняють протиправні дії на території тимчасово окупованої Донецької області.

  Обом бойовикам інкримінують скоєння тяжких злочинів, а саме, ведення боїв проти правоохоронців та військовослужбовців, що беруть участь в антитерористичній операції та Операції об’єднаних сил.

  Досудове розслідування проводив слідчий відділ Управління СБУ в області.

  За участь у терористичних організаціях законодавством передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

  Публічне обвинувачення у суді підтримуватиме Житомирська обласна прокуратура.

  Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 10/05/2021

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework