У Житомирі не будуть святкувати День міста в третю суботу травня

У Житомирі не будуть святкувати День міста в третю суботу травня

  У 2019 році депутати Житомирської міської ради своїм рішенням затвердили новий статут Житомирської громади. За цим статутом святкування Дня міста переносили з вересня на третю суботу травня.

  Втім, поки містяни ще не відзначали День Житомира навесні. В минулому році через пандемію коронавірусу відзначення свята відтермінували, а згодом і зовсім від нього відмовились. Цьогоріч святкувати День міста у третю суботу травня теж не планують, пояснює мер Житомира, - розповідає zhitomir.info.

  «Дійсно, згідно зі статутом День міста перенесено на травень, але це рішення вступить в силу, коли буде відмінено інше рішення, яке було на вересень. Тому ми поки другий рік не будемо відзначати день міста в травні у зв’язку з COVID-19. Для того, щоб не витрачати мільйони гривень на святкування в той час, коли ці кошти потрібні. На цій сесії ми знову будемо додавати кошти на соціальні виплати, бо ситуація непроста», – каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

 

  Святкування Дня Житомира восени залежить від багатьох факторів, серед яких епідеміологічна ситуація в регіоні, а також темпи вакцинації населення, каже міський голова.

  «Ми залишили таку можливість цим рішенням сесії для святкування. Якщо у вересні буде нормальна ситуація, то, можливо, депутати приймуть рішення і ми будемо відзначати День міста в вересні. До кінця на цей рік ми це питання не визначили. Але кожна нова хвиля йде через 4-5 місяців. Це можна відрахувати від першої хвилі до другої. І ця хвиля була через 4 місяці після 2-ї. Наступна хвиля і буде приблизно у вересні. Якщо не буде масової вакцинації населення, то тут у нас можливість якраз у вересні знову зайти в червону зону», – каже мер Житомира.

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework