У Житомирі планують висадити 90 тисяч однорічних рослин

У Житомирі планують висадити 90 тисяч однорічних рослин

  Шість з половиною тисяч бегоній трьох кольорів посадили працівники комунального підприємства "Зеленбуд" на майдані Корольова у Житомирі. Всього у скверах та на об'єктах благоустрою міста планують висадити 90 тисяч однорічних рослин.

  Анастасія Яницька працює у комунальному підприємстві "Зеленбуд". Жінка вирощує квіти та доглядає за ними. Найбільше їй подобається процес висадки рослин на клумби. Нині вона висаджує бегонії. Каже, що вони будуть цвісти ціле літо аж до осені.

   За словами інженерки садово-паркового господарства Галини Жук, висадку однорічних рослин розпочали цього року з запізненням через несприятливі погодні умови.
 
  "Зазвичай ми починаємо садити після 1 травня, але в цьому році робимо це трохи пізніше, – каже Галина Жук. – Прохолодна погода, боїмося, щоб не замерзли наші рослини. 18 градусів – це комфортна температура для них. Вони будуть квітнути до заморозків".
  Білі, червоні і рожеві квіти висаджують у певній послідовності і за спеціальним дизайнерським ескізом. Галина Жук розповіла, що всього у Житомирі планують висадити 90 тисяч однорічних рослин:
 
  "Окрім бегоній, також будуть тагетес, хлорофітум, агератум, сальвія, альтернантера – ось такий асортимент квітів цьогоріч. Ці рослини вирощені на нашому розсаднику, на відділенні промислового квітникарства".

 

Авторка: Дар'я Самаріна

Камера: Тетяна Бєляк

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework