День науки: студентка з Житомира розповіла, які напрями молодь найчастіше обирає для досліджень

День науки: студентка з Житомира розповіла, які напрями молодь найчастіше обирає для досліджень

  У третю суботу травня в Україні відзначають День науки. Очільниця студентського наукового товариства природничого факультету Житомирського держуніверситету ім. І.Франка Марія Козин розповіла, які напрями найчастіше обирають для досліджень члени їхнього товариства.

  Будучи студенткою третього курсу, Марія вже має у своєму доробку дві наукові роботи та дві публікації у науково-практичній конференції "Біологічні дослідження 2021".

  Суспільному дівчина сказала, що, окрім того, ще брала участь у конференції в Верховній Раді України щодо глобальних змін клімату. Там вона мала виступ на тему "Як антропогенна діяльність людини призводить до глобальних змін клімату".

  "Майже рік я очолюю студентське наукове товариство, за цей час я дізналася багато важливих аспектів, якими слід користуватися під час написання наукової роботи, – каже Марія. – Мені це подобається тим, що я можу активно використовувати досягнення науки у своїй діяльності і ставати творцем наукових творів. А найбільше я пишаюся своєю участю у міжнародному проєкті, до якого мене залучив мій науковий керівник Іван Владиславович Хомяк, де він, я і ще одна студентка працювали над створенням бази даних для GBIF – глобальної інформаційної системи з біорізноманіття. Після опублікування наших даних на сайті минуло майже два місяці і ми вже маємо два цитування, а для наукової роботи – це дуже важливо, адже це відображає її актуальність".

  За словами Марії, головне завдання студентського наукового товариства Житомирського держуніверситету полягає у координації, а також організаційному та науково-методичному забезпеченні роботи з обдарованою молоддю. А ще – створенні сприятливих умов для розвитку і реалізації творчих здібностей студентів університету та залученні їх до активної наукової діяльності.

  Саме товариство складається із членів наукових гуртків і проблемних груп, котрі працюють над вирішенням певної наукової проблеми. Стати членом наукового товариства може будь-який студент, зацікавлений в науковій роботі.

"Мені подобається бути очільницею цього товариства, адже це дає мені змогу проявити ще й організаторські здібності, – говорить Марія. – Наприклад, я організовую різні конференції, на яких ми обговорюємо участь у різних наукових програмах та форумах. Також студенти, які працюють над науковими роботами, мають можливість зачитати результати своїх досліджень".

 Зі слів Марії Козин, в університеті студентів намагаються максимально залучати до участі в різних наукових конференціях та конкурсах, популяризуючи таким чином науку.

  "На сьогоднішній день найчастіше студенти обирають напрямки робіт, пов'язані з наростанням екологічної кризи та глобальними змінами клімату, які завдають помітних збитків економікам країн та потребують особливої уваги, – розповідає очільниця наукового товариства. – Крім того, студенти у своїх наукових роботах використовують різні інновації. На природничому факультеті вивчають не лише власне природничі науки, а й поєднують їх з технікою, математикою і можливістю проєктувати результати за допомогою сучасного технічного обладнання і комп’ютерних програм".

   А ще – наука – це цікаво та перспективно, зазначає Марія, адже кожного дня людина може ставати свідком нових наукових відкриттів, а іноді і сама робить відкриття, котрі штовхають науку вперед.
 
  "Я теж хотіла б зробити відкриття у сфері екології. Навіть не відкриття, а таку собі базу – щоб люди могли більше цікавитися проблемами екології та більш глибоко розуміли, наскільки важливо охороняти природу. Зараз я активно займаюся науковою діяльністю і у майбутньому планую продовжувати цю роботу", – говорить Марія і додає, що у майбутньому збирається працювати саме у сфері охорони природи.

Авторка: Надія Олейник

Оператор: Олександр Голобородько

Новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 17/05/2021

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework