Копіював та збував конфіденційну інформацію - на Житомирщині судитимуть колишнього дільничного офіцера поліції

Копіював та збував конфіденційну інформацію - на Житомирщині судитимуть колишнього дільничного офіцера поліції

  Житомирська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за фактом неодноразового несанкціонованого копіювання та збуту інформації з обмеженим доступом, вчиненого працівником правоохоронного органу (ч. ч. 2, 3 ст.  362, ч. ч. 1,2 ст. 361-2 КК України).

  Як повідомлялося раніше, незаконною діяльністю дільничний офіцер одного з територіальних відділень займався протягом червня-серпня 2020 року.

  Зокрема, маючи доступ до відомчої інформаційної системи, копіював відомості з обмеженим доступом про осіб (місце проживання, наявність судимості тощо) та збував зацікавленим «клієнтам».

  Досудовим слідством встановлено, що правоохоронець скоїв щонайменше п’ять протиправних незаконних дій, пов’язаних з копіюванням та збутом конфіденційної інформації.   

  На даний час обвинувачений не є працівником органів правопорядку.

  Досудове розслідування проводив Другий слідчий відділ (з дислокацією у м. Житомирі) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в м. Хмельницькому, за оперативного супроводу Житомирського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

  Справу розглядатиме Малинський районний суд.

  Публічне обвинувачення здійснюватиме Житомирська обласна прокуратура.

  Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework