Новий туристичний маршрут — сплав на байдарках по Случі

Новий туристичний маршрут — сплав на байдарках по Случі

  У міжнародний День сім’ї в Новограді-Волинському розпочали сплави по річці. «У нашій родині baydarka.nv стало більше учасників-байдарочників. Спільно з управлінням культури і туризму міської ради, на чолі з Олександром Широкопоясом, ми здійснили пробний туристичний маршрут», — про це йдеться на сайті.

  Торік водні сплави разом із прокатом каное, каяків і байдарок започаткували Дмитро Лігоцький із дружиною. Тоді ж вони переконалися, що річка волає про допомогу, тонучи в смітті. Разом із небайдужими містянами організували акції з очищення Случі, - розповідає zvyagel.com.ua.

  І ось цього року спільно з нещодавно призначеним керівником галузі культури і туризму вдалося організувати новий туристичний маршрут. Він цілком може стати цікавинкою Новограда-Волинського для містян та гостей.

  Як розповіла директор туристичного центру Аліна Томаш, найближчим часом буде створено два-три маршрути, які пропонуватимуть туристам для сплаву:

  — Перший напрямок, який ми особисто здійснили та опрацювали, — Новоград-Волинський — Чижівка, завдовжки 15 кілометрів. Інші маршрути плануємо з Вербівки до Городниці та з Новограда до Городниці.

  У вартість сплаву входитиме чотири зупинки з проведенням екскурсій, залежно від обраного туристами варіанту. Можна буде подорожувати зі сніданком, обідом та вечерею або ж туди і назад. Також пропонуються двомісні байдарки, рятувальні жилети, їжа, необхідний інвентар, колективна аптечка, інструктор та його супровід, трансфер, — розповіла Аліна Томаш.

  На сайті baydarka.nv розповідають про те, яким чином здійснюють сплав: «Зустрічаємося в місці збору. Відвозимо вас на точку старту. Веслуємо в темпі, комфортному для всіх учасників запливу, насолоджуємо мальовничими пейзажами. Увечері зустрічаємо вас щасливих і відпочилих, годуємо смачними стравами, приготовленими на вогні, та співаємо пісні біля вогню. Повертаємося до Новограда».

  Дати сплавів можуть бути організовані та скориговані, залежно від кількості людей та погоди. Додаткові опції — ночівля в палатках, спальні мішки, каремати — обговорюватимуться за додаткову плату.

  «Це неймовірний досвід та краса, яка перехоплює подих, єднання душі з природою, наповнення внутрішнього ресурсу новими силами», — поділилися враженнями учасники першого пробного сплаву.

  Нині оновлюють парк байдарок, а бронювати сплави розпочнуть на початку червня. Телефон туристичного центру: 097 658 99 52.

Юлія Климчук

Новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 28/05/2021

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework