Мовний скандал у Житомирі: продавці виштовхали з магазину жінку, яка попросила перейти на українську

Мовний скандал у Житомирі: продавці виштовхали з магазину жінку, яка попросила перейти на українську

  У Житомирі в одному з магазинів виникла сутичка після того, як клієнтка магазину попросила працівників, які розмовляли російською, перейти на українську. Інцидент розслідує поліція.

  Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила житомирянка Світлана Роспотнюк.

  «ТЦ «Острів», район Малікова. Стою в черзі за мʼясом. Продавчиня читає вголос для покупця назву міста виробника якогось продукту і називає «Іванко-Франківська область, Бандерівське», потім додаючи – «ужасноє названіє», а її колега – чоловік, який обслуговує пару людей похилого віку, ще додає – «дибільноє названіє». Сподіваючись, що вони жартують, додаю, що краще Бандерівськ, ніж Московськ. На що чоловік мені відповів, що «лучше уже масковск», – написала Роспотнюк.

  За її словами, вона запитала у працівників магазину, чому вони розмовляють російською, порушуючи статтю 30 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

  «Моє зауваження вкрай їм не сподобалось, почалися крики до мене типу: «какая разніца?», «імєю право», щось про Конституцію України і далі нерозбірливо. На що я спокійно відповідаю, що якщо ви маєте повне право розмовляти як бажаєте, відтак я можу це зняти на відео і далі ми розмову зафільмуємо. Що було далі? Далі пані та її колега агресивно вилітають з підсобки, чоловік, який в два рази вищий та більший за мене, хапає мене за плечі, навалившись усією вагою, вдаряє у скляне вікно та починає виштовхувати з магазину. Усе це під крики та спроби відібрати телефон», – додала Роспотнюк.

  Жінка зазначила, що викликала поліцію, а нападник залишив магазин.

  Як уточнили кореспонденту Укрінформу в пресслужбі Житомирського районного управління поліції, за вказаним фактом відкрили кримінальне провадження.

  «10 липня до Житомирського районного управління поліції надійшло звернення від 38-річної містянки. Жінка розповіла про те, що в одному з магазинів міста у ході конфлікту їй були спричинені тілесні ушкодження. За зверненням потерпілої дізнавачі поліції відкрили кримінальне провадження, заявниці було надане направлення для проходження судово-медичної експертизи. Нині проводяться необхідні слідчі дії для встановлення істини у справі. Усі учасники конфлікту встановлені та допитані. Попередня кваліфікація діяння – ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України», – розповіли в поліції.

  Там додали, що інформацію щодо можливої антиукраїнської позиції продавчині передано для опрацювання до Управління СБУ в Житомирській області.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework