Віктор Градівський та Олег Шарварко взяли участь у Конгресових слуханнях на тему: «Про згуртованість і регіональний розвиток в контексті підготовки вступу України до ЄС»

Віктор Градівський та Олег Шарварко взяли участь у Конгресових слуханнях на тему: «Про згуртованість і регіональний розвиток в контексті підготовки вступу України до ЄС»

  Сьогодні, 15 вересня, заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський та керівник апарату ОВА Олег Шарварко у режимі онлайн долучилися до Конгресових слухань на тему: «Про згуртованість і регіональний розвиток в контексті підготовки вступу України до ЄС», які відбуваються в м. Ужгород.

  Так, цілями слухань є:

  аналіз основних завдань з Дорожньої карти щодо вступу України в ЄС, зокрема: виконання рекомендацій, нормативно-правове наближення до актів права ЄС, огляд зарубіжного досвіду;

  досягнення спільного розуміння щодо механізмів впровадження елементів політики згуртованості в реальну державну регіональну політику органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, особливо в умовах воєнного стану і в перехідний період;

  визначення основних завдань та рекомендації з актуалізації Державної та регіональних стратегій розвитку на період до 2027 року з урахуванням нових викликів.

  Довідково. Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України створений для сприяння ефективному завершенню реформи місцевого самоврядування. Взаємодіє з державними органами, органами місцевого самоврядування, їхніми всеукраїнськими асоціаціями та міжнародними організаціями.

  Завданнями Конгресу також є вивчення реалізації на місцевому та регіональному рівнях Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, підготовка пропозицій щодо підвищення ефективності виконання цієї Угоди та запровадження європейських стандартів у сфері місцевого самоврядування.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Четверг, 05/10/2023

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework