Віктор Градівський провів засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва

Віктор Градівський провів засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва

  14 вересня 2023 року відбулося чергове засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва, що діє при  Житомирській обласній військовій адміністрації, під головуванням заступника начальника обласної військової адміністрації, голови Регіонального офісу – Віктора Градівського.

  Участь в засіданні прийняли керівники структурних підрозділів обласної військової адміністрації, районних військових адміністрацій та міських, селищних, сільських рад, Агенції регіонального розвитку Житомирської області. До засідання також долучився керівник Житомирського регіонального офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Сергій Гаращук.

  Під час засідання Віктор Градівський акцентував увагу, що наразі Регіональний офіс міжнародного співробітництва вже має відчутні  результати роботи, окремі з яких сьогодні будуть презентовані у сфері освіти, соціального захисту, охорони здоров’я, санітарії і гігієни, відновлення економіки та ін. Також відзначив, що в рамках роботи Регіонального Офісу співпраця з міжнародними інституціями відбувається, як на рівні області, так і на рівні громад.

  Відповідно до порядку денного засідання керівниками відповідних проєктів було презентовано про:

  Реалізацію крос-секторального проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у Житомирській області «Комплексне реагування на надзвичайні ситуації в Житомирській області для забезпечення потреб дітей, батьків та опікунів, які постраждали внаслідок збройного конфлікту в Україні». Проєкт охоплює такі напрямки як освіта, захист дитини, соціальний захист, охорона здоров’я, санітарія і гігієна.

  Започаткування проєкту Дитячого фонду ООН «ЮНІСЕФ» у Житомирській області з планування відновлення громад Житомирської області. Проєкт передбачає сприяння у відновленні та реконструкції об’єктів водопостачання та санітарії в медичних установах, закладах освіти, місцях компактного проживання внутрішньо переміщених осіб та колективних прихистках в громадах області.

  Про стан реалізації Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» та напрями подальшої роботи. Зокрема, проєкт «ГОВЕРЛА» надав допомогу у підвищенні спроможності громад оперативно реагувати на надзвичайні ситуації, здійснюється підтримка громад з розробки програм місцевого економічного розвитку,  розробленні стратегій їх розвитку та ін.

  Про реалізацію проєкту «ECHO4SCHOOLS-UA: Ремонт/модернізація шкіл у постраждалих від війни регіонах», що фінансується Європейським Союзом та впроваджується ПРООН. Проєктом здійснюється підтримка навчальних закладів області, зокрема заміна покрівлі, влаштування водостічної системи, заміна вікон/дверей, підлоги, оздоблювальні внутрішні роботи (стіни, стелі) та ін., а також виготовлення меблів для навчальних закладів, учасників Проєкту.

  Про розвиток муніципального партнерства із залучення міжнародної допомоги Радомишльською територіальною громадою. За допомогою програми Cities 4 Cities Радомишльська громада налагодила партнерські відносини з німецьким містом Ліндлар. Протягом 2022-2023 року громада міста Ліндлар надає гуманітарну допомогу мешканцям Радомишльської громади та постійно підтримує співпрацю з громадою.

  За підсумками засідання заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктор Градівський зазначив, що Регіональний Офіс міжнародного співробітництва – це вікно для партнерів, які зацікавлені співпрацювати на будь-якому рівні: області, міст, сіл та селищ. Робота Регіонального Офісу міжнародного співробітництва продовжується у співпраці з міжнародними партнерами з питань відновлення інфраструктури, соціальній, гуманітарній сферах та у сфері відбудови і розвитку економіки.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Четверг, 05/10/2023

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework