#ПрозорістьТаПідзвітність: Відбудова інфраструктурних об’єктів на Житомирщині під контролем робочої групи

#ПрозорістьТаПідзвітність: Відбудова інфраструктурних об’єктів на Житомирщині під контролем робочої групи

  У листопаді Департамент регіонального розвитку Житомирської ОВА оголосив тендер на капітальний ремонт мосту через річку Уборть у місті Олевську, Коростенського району, з очікуваною вартістю закупівлі 69 млн 066 тис. гривень.

  Ремонт мосту через річку Уборть є нагальною потребою – це єдиний транспортний міст, який з’єднує дві частини Олевська.

  Відповідно до проведеного обстеження міст знаходиться в четвертому експлуатаційному стані – обмежено працездатному. Його загальна довжина становить 67 погонних метрів.

  З метою забезпечення сталого транспортного сполучення і безпеки дорожнього руху Департаментом розроблено проєкт «Капітального ремонту мосту через річку Уборть».

  У рамках цього проєкту заплановано ряд робіт, що включають розбирання балок прогонової конструкції мосту, ремонт опор, монтаж нових балок, встановлення деформаційних швів та монолітних залізобетонних плит. Також передбачено облаштування тротуарів та асфальтування проїзної частини мосту. Додатково будуть влаштовані засоби для організації дорожнього руху та інші необхідні елементи.

  Обсяг фінансування з державного бюджету за бюджетною програмою 3131090 у 2023 році складатиме 40 мільйонів гривень. Кошти будуть розподілені на виконання підрядником будівельних робіт, здійснення технічного та авторського нагляду, а також інші витрати пов’язані з забезпеченням проведення капітального ремонту.

  Капітальний ремонт мосту через річку Уборть планується виконати до кінця 2024 року.

  Довідково. Міст через річку Уборть збудовано ще на початку 1960-х років, і за цей період жодного разу тут не проводився капітальний ремонт. Через збільшення кількості техніки, зокрема багатотонної, руйнується не лише дорожнє полотно, а й опори та плити перекриття.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework