#ПрозорістьТаПідзвітність: У Житомирській ОВА було проведено навчання з антикорупційного законодавства

#ПрозорістьТаПідзвітність: У Житомирській ОВА було проведено навчання з антикорупційного законодавства

  Завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції Олег Хабчук провів навчання з антикорупційного законодавства. Участь у заході взяли уповноважені особи з питань запобігання та виявлення корупції структурних підрозділів Житомирської обласної військової адміністрації, а також особи, відповідальні за здійснення публічних закупівель. Це представники кадрових та юридичних відділів, а також бухгалтера.

  Метою навчання було підвищення обізнаності та компетентності учасників у сфері антикорупційного законодавства, особливо в контексті запобігання корупційним проявам у державних структурах та під час проведення публічних закупівель.

  Під час навчання було обговорено організацію роботи з запобігання й виявлення корупції антикорупційними уповноваженими структурних підрозділів. Зокрема розглянули, як ідентифікувати та виявляти потенційний конфлікт інтересів і корупційні ризики. Також обговорили типові помилки уповноважених осіб, пов’язані з нормативно-правовим забезпеченням антикорупційної діяльності.

  Олег Хабчук наголосив, що навчання націлене на обговорення проблемних питань, з якими зіштовхуються антикорупційні уповноважені, та шляхи їх вирішення.

«Нині ми маємо зробити усе можливе, щоб забезпечити цілковиту прозорість роботи усіх структурних підрозділів ОВА. Нагадую, що з 10 грудня поточного року вже відкрито доступ до декларацій державного службовця.», – наголосив Олег Хабчук.

  Також учасникам повідомили про останні зміни в декларуванні та алгоритм роботи у межах їхніх повноважень. Були розглянуті питання проведення кампанії електронного декларування 2021-2022. Олег Хабчук звернув увагу уповноважених за здійснення публічних закупівель, що вже 2 місяці працює робоча група «Прозорість та підзвітність», яка проводить аналіз і всебічний контроль за публічними закупівлями, які проводять структурні підрозділи ЖОДА. Він зазначив, що члени робочої групи активно вивчають тендерні процедури адміністрації, районів і громад.

  На завершення, представники структурних підрозділів ОВА отримали методичні рекомендації та роз’яснення НАЗК щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, дотримання обмежень щодо запобігання корупції та заходів фінансового контролю.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework