#Тияк: В Житомирській області реалізується ряд проєктів у сфері охорони психічного здоров’я

#Тияк: В Житомирській області реалізується ряд проєктів у сфері охорони психічного здоров’я

  У Житомирській області 45 закладів охорони здоров’я первинного рівня надання медичної допомоги уклали угоди з НСЗУ за пакетом №51 «Супровід та лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги».

  З кінця 2022 року на Житомирщині також започатковано реалізацію проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я». На даний час підготовлено 4 тренери за програмою mhGAP ВООЗ та проведено 6 каскадних навчань, якими охоплено 165 медичних працівників первинної ланки надання медичної допомоги, серед яких: 75 медичних працівників фокусних громад (Овруцька та Брусилівська) та 90 медичних працівників ЦПМСД.

  Для підтримки та проведення групової роботи з дітьми 12 психологів від різних громад області пройшли навчання на тренінгу «Діти і війна».

   Зокрема в області реалізується проєкт «Покращення медико-соціальної допомоги у сфері психічного здоров’я» на базі КНП «Обласний медичний спеціалізований центр» ЖОР. Завдання проєкту – робота з ветеранами та учасниками бойових дій, передбачає навчання для спеціалістів в галузі психічного здоров’я.

  Довідково. Зниження продуктивності на роботі через психічні розлади може призвести до збитків у світі понад 1 трильйон доларів щороку. У Євросоюзі психічні розлади коштують понад 600 млрд євро на рік, що становить близько 5% ВВП регіону. Але не лише фінансові ризики спонукають до форсування і масштабування заходів з охорони психічного здоровʼя в Україні. Маємо подбати про наших громадян, про їх відновлення задля того, щоб було кому і для кого відновлювати нашу державу після закінчення війни.

овини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework