«Янголи миру й янголи добра»: Унікальна виставка Галини Ямчинської в Житомирі

  У Житомирському обласному літературному музеї, відбулось відкриття чарівної виставки «Янголи миру й янголи добра» мистецтва витинанки Галини Ямчинської. Для експозиції майстриня представила понад 40 робіт, у кожну з яких вклала частинку душі та історії.

  Мистецтво витинанки майстрині – це не лише витончене ремесло, але й спосіб вираження глибоких почуттів і переживань, що виникали під час повномасштабного вторгнення. Майже кожна робота містить зображення янгола, який став оберегом спокою та миру.

  Цікаво, що багато з цих робіт були створені в Польщі, де пані Галина перебувала на початку війни. Саме там, працюючи в католицькій школі з українськими дітьми, вона вирішила для самозаспокоєння вирізала янголів.

«Мені хотілося створити якомога більше янголів, щоб вони скоріше нам принесли мир. Кожен з них, крилатий та величний, буде символом надії та гармонії. Вони линуть у небо, розносячи світло любові та злагоди, щоб кожен куточок світу відчув їхню силу та мудрість», – розповідає майстриня.

  Галина Володимирівна — доцентка, заслужена працівниця культури України, майстриня народної творчості, лауреатка обласної премії ім. Лесі Українки. Витинанкою вона займається близько 30 років, передала вміння і своїм студентам. Жінка каже, що кожного року робила персональні виставки, а якщо порахувати спільні виставки зі студентами, то у творчому доробку майстрині буде понад 200 вернісажів.

  Всі охочі можуть переглянути виставку у Житомирському обласному літературному музеї.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework