В умовах повномасштабної війни Держава та бізнес мають працювати синхронно та максимально підтримувати один одного, — Віталій Бунечко. ВІДЕО

В умовах повномасштабної війни Держава та бізнес мають працювати синхронно та максимально підтримувати один одного, — Віталій Бунечко. ВІДЕО

  22 березня, під головуванням начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечка провів чергове засідання Ради з питань залучення інвестицій при Житомирській обласній військовій адміністрації.

  У засіданні взяли участь заступник начальника ОВА Віктор Градівський, представники Державної митної служби, керівники державних установ, Центрів комплектування та підприємці Житомирської області.

“Дуже приємно знову побачити за круглим столом тих представників бізнесу, разом з якими ми в перші місяці повномасштабного вторгнення долали безліч надзвичайних викликів, допомагали посилювати обороноздатність області та відновлювали роботу економіки”, — сказав Віталій Бунечко.

  Учасники засідання обговорили низку питань, які турбують бізнес-спільноту. Зокрема, взаємодію з Державною митною службою, Центрами комплектування та соціальної підтримки іншими державними органами. Під час конструктивного діалогу кожен з учасників намагався не лише донести свою позицію, а й почути співрозмовника. Представники митниці презентували підприємцям області нову можливість спрощеного митного оформлення вантажів, а також відзначили, що у відповідь на потреби підприємств-експортерів збільшили кількість співробітників, які працюють з вантажами у вихідні.

  Окремо було обговорено питання бронювання ключових співробітників та взаємодію з ТЦК та СП.

“Поповнення лав Збройних сил України, ротація наших хлопців та дівчат, які боронять нас, є найголовнішим завданням. Водночас ми маємо забезпечувати умови для сталої роботи підприємств. Певен, що все це буде враховано у змінах до законодавства, над якими зараз працюють народні депутати”, — зазначив Віталій Бунечко.

  Також учасники круглого столу приділили увагу ситуації на польському кордоні, яка позначилась також і на виробниках Житомирщини. Фури з продукцією підприємств  області стоять на кордоні 20-30 днів. Це завдає додаткових збитків бізнесу, змушує шукати інші логістичні рішення, а також змінювати технологію виробництва, щоб менше залежати від імпортної сировини та деталей.

  Начальник Житомирської ОВА також підкреслив, що український бізнес своєю щоденною працею закладає фундамент стійкості перед майбутніми випробовуваннями. Більшість підприємств попри усе інвестує у розвиток свого виробництва. Протягом минулого року розпочато реалізацію нових та подовжено роботи за започаткованими раніше проєктами на загальну суму понад 3,4 млрд грн. Малий та середній бізнес у 2023 році збільшив обсяг податків та надходжень до бюджетів на понад 21%. Загалом в області було створено майже 13,5 тисяч нових робочих місць, що у понад півтора раза більше за 2022 рік.

  Держава своєю чергою також не залишається осторонь, створюючи умови для розвитку підприємництва. Завдяки державній програмі кредитування «5-7-9» підприємці Житомирщини змогли залучити на розвиток власної справи 3,3 млрд гривень. Нещодавно Президент України Володимир Зеленський оголосив про створення Всеукраїнської економічної платформи та старт нашої нової економічної політики. Новостворена платформа має на меті зробити все можливе, щоб якнайбільше українських підприємств змогли зберегти та масштабувати свою роботу. Також Президент доручив уряду розробити практичні кроки підтримки українських підприємств, серед яких — розробка програми українського кешбеку «Купуй українське».

“Житомирська військова обласна адміністрація завжди була та постійно залишатиметься майданчиком для обговорення проблемних питань розвитку бізнесу. В умовах повномасштабної війни Держава та бізнес мають працювати синхронно та максимально підтримувати один одного. Впевнений, що спільними зусиллями ми зможемо і надалі підтримувати сприятливий для підприємництва інвестиційний клімат на території Житомирщини”, — підсумував Віталій Бунечко.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework