×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині селяни масово потруїлися після фермерської обробки полів отрутохімікатами. ВІДЕО

У людей погіршився стан здоров'я, а городина раптово пожовкла. Люди скаржаться на погане самопочуття.

n 1906154849На Житомирщині в селі Агатівка після обробки полів із посівами сої отрутохімікатами в людей пожовкла вся городина, а селяни стали скаржитися на здоров'я. У людей на шкірі з'явилася висипка, запаморока і пирхота в горлі. Орендарі свою провину в псуванні городини та отруєнні людей заперечують і вимагають доказів, ідеться в сюжеті ТСН.

На листках капусти, редьки та кукурудзи жовті плями, постраждала полуниця та смородина. Щодня пожовклих рослин більшає, кажуть селяни. Люди впевнені, що городина пожовкла після того, як минулого тижня сусідні поля обробили отрутохімікатами.

Село Агатівка з усіх боків оточене посівами сої. Поля обробляли у вітряну погоду і уся отрута осіла на городах селян. 

Селяни кажуть, що про обробку полів їх ніхто не попередив, тому городину споживали, не знаючи про отруту, фельдшер місцевого фапу не встигає ходити на виклики. 

Тим часом, представники сільгосппідприємства кажуть, що справді обробляли поля сої від бур'янів і користувалися сертифікованими  гербіцидами, і стверджують, що жодного правила обробки полів не порушували.

На скарги людей із району до Агатівки приїхала комісія, зразки рослин узяли на аналізи. Людям радять поки що утриматися від споживання овочів та фруктів.  Чи справді селяни та городи постраждали від гербіцидів, комісія пообіцяла визначитися за тиждень. Орендарі, що розпорошували отрутохімікати, обіцяють - якщо їх визнають винними, селянам збитки компенсують.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework