×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

До уваги житомирян! Обережно небезпечна рослина

Корисна інформація від екологічної спільноти:

n 0307155042 1Її назва – борщівник Сосновського, це багаторічна рослина родини зонтичних, поширена на Кавказі й у Росії. Вона свого часу була завезена в Україну.

За часів СРСР влада запровадила вирощування борщівника Сосновського як ще однієї силосної культури, ігноруючи наукові перестороги. Силос із борщівника виявився звичайним, але корови, поїдаючи його, давали молоко з гірким присмаком, яке було непридатним як для споживання як людьми, так і тваринами. Тому запроваджену культуру покинули напризволяще. Це згодом стало тихою катастрофою в місцях вирощування через визрівання значної кількості насіння борщівника і значного його розповсюдження.

На побутовому рівні в країнах Прибалтики та в Білорусі рослину називають «Помста Сталіна», оскільки є інформація, що саме особисто «вождь народів» у 50-х роках наказав масово засіювати борщівником пасовища в Польщі та Прибалтиці, незважаючи на застереження вчених-аграріїв.

Тепер борщівник Сосновського росте, як на полях, так і вздовж деяких автотрас. Тож шляховики застерігають не сприймати його як гарну велику квітку і в жодному разі не обіймати, щоб сфотографуватись.

Нижче - один із прикладів того, що може трапитись після контакту з рослиною.

- На сайті Служби автодоріг ми розмістили інформацію про цей борщівник Сосновського, який дійсно є небезпечним в період цвітіння, це червень - липень місяць. А небезпечний він тим, що людина, яка думає, що це така гарна квітка, може доторкнутись і може попектись. Було б добре, якби люди прочитали про цю рослину і зрозуміли, що мати контакт із нею – це небезпечно.

n 0307155042

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework