×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

За півроку полісяни сплатили 5,6 млн. грн. податку на нерухоме майно та півмільйона – за представницькі авто

Більшість платниківподатку на нерухомість– це юридичні особи, які поповнили місцеву скарбницю на 5,5 млн. грн.

n 0607155074Фізичні особи сплатили на користь держави 100 тисяч гривень, - повідомляє сектор комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області.

Нагадаємо, що до 1 липня громадяни - власники нерухомого майна, за яке необхідно буде сплатити податок, мали отримати податкове повідомлення про нараховану суму податку.  Протягом 60 календарних днів з дня отримання повідомлення-рішення від органу ДФС власники нерухомості зобов'язані перерахувати суму податку на вказані у повідомленні реквізити.

Сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, котрі володіють квартирою/ квартирами загальною площею більше 120 і будинком/будинками, загальна площа якого перевищує 250 квадратних метрів, різними видами  нерухомості, загальна площа яких сумарно перевищує 370 квадратних метрів. Ставки податку на нерухоме майно встановлюються сільською, селищною або міською радою в таких розмірах за 1 кв. метр загальної площі об'єкта житлової нерухомості.

За шість місяців 2015 року мешканці Житомирщини сплатили 579 тисяч гривеньтранспортного податку, а саме: 440 тис. грн.  – юридичні та 139 тис. грн. – фізичні особи.

Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см.

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

Транспортний податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Сектор комунікацій

 ГУ ДФС у Житомирській області

Последнее изменение Вторник, 07/07/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework