Історія Героя нашого міста

Весельський Юрій Павлович - 20 років. Він народився в м. Житомирі, на Благовіщеня.

7 квітня 2014-го, в день народження, його забрали в зону проведення АТО.

Юра - солдат-контрактник. Він з дитинства мріяв стати військовим. Було на кого рівнятися. Його батько військовий, двічі був в Югославії, під час поранення сина, знаходився разом з ним в зоні АТО.

Пізно вночі, 22 червня, Юрко разом з іншими бійцями 4 роти 95 окремої аеромобільної бригади колоною супроводжували танк. Його БТР йшов першим. Командир відділення Сергій, який зараз теж в госпіталі, розповідає, що поруч з  дорогою побачив бойовика з РПГ та відчув постріл. Снаряд прошив БТР наскрізь. Від загибелі екіпаж врятувало тільки те, що люки машини були відкриті, і снаряд не здетонував всередині. Головний удар на себе прийняли Юрко та командир. Снаряд пройшов по ногам. Командиру також поранило ноги. Після страшного поранення - одну ногу Юрку відрізало, а іншу дуже сильно пошкодило — цей 20-річний юнак не тільки вивів БТР з лінії вогню, чим врятував життя побратимів та не дав сепаратистам захопити танк, але й зробив перев'язку командиру, чим спас його від великої втрати крові та неминучої смерті.

Мама Героя розповідає, коли приїхала до шпиталю, з реанімації вийшов лікар і почав плакати. Сказав, що він таких дітей ще не бачив: «Треба офіцерам повчитися силі волі цього юнака». Згадує, як вперше  прийшла до сина. Каже, що він дивився на неї, і очима ніби благав не дивитися вниз, на те місце, де не було ноги. А потім сказав: «Мамо, все буде добре! Чуєш! Все буде добре! Я ще бігатиму!» Як би не було важко, Юрко ніколи нічого не просить і не жаліється. Про трагедію, яка сталася з сином, мати дізналася постфактум, коли він був в реанімації. Юнак не хотів нічого казати.

Мама перенесла дві операції на серці. Юра, навіть зараз, лежачи без ноги в палаті, більше переживає за неї, ніж за себе.

Для того, щоб Герой бігав, потрібно допомога. Поки лікарі не роблять прогнозів. Рани гояться дуже повільно. Перев'язки йому роблять під наркозом. Ліва нога, яка сильно постраждала, теж потребує лікування. Хлопцю тільки 20-ть, у нього попереду все життя. Потрібна допомога та лікування за кордоном. Саме тому, я звертаюся до людей, які готові допомогти нашому Герою. Потрібно зібрати кошти на його лікування, та протезування за кордоном.

Контактні № +380974544835 +380636250462. 

 

ПРИВАТБАНК гривнева картка №5168 7420 1198 0574 Косова Оксана Степанівна - мама (не змінювала прізвище) ПРИВАТБАНК доларова №4731 2171 0530 9833 ПРИВАТБАНК євро №4731 2171 0530 9825 Весельський Павло Францевич – батько

 

ЗАЗДЕЛЕГІДЬ ДЯКУЄМО ЗА ДОПОМОГУ!

 

Последнее изменение Среда, 16/07/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework